Madeiras juvel – Quinta Jardins do Lago

Manor house. Quinta jardins do lago madeira. Www. Johnsteffensen. No

Madeiras juvel

Madeiras beste hotell. Et paradis, intet mindre.

Reisebrev nr 25 fra Funchal, Madeira. Tekst og bilder: John Steffensen for www.johnsteffensen.no

Når jeg skal fortelle om hotellet Quinta Jardins do Lago i Funchal, Madeira, blir superlativene mange. Quintaen er et fem stjerners hotell som ligger litt for seg selv oppe i høyden. Dette er et sted hvor man kan nyte stillheten og freden i fulle drag, med en meget oppmerksom og kompetent stab som hele tiden er på tilbudssiden. Eller som min kjære så treffende sa det; Her vet de hva jeg trenger, før jeg vet det selv!

Personalet på quinta jardins do lago er godt skolert samtidig som de kommuniserer utmerket med gjestene vis
Usedvanlig hyggelig og profesjonelt personale.

Hotellet er enestående der det flere hundre år gamle hovedhuset (se øverst) på elegant vis er blitt forent med sengefløyen som sto ferdig til åpningen i 2000. Den aldeles nydelige hotellhagen er uforglemmelig. Det er også den svært oppmerksomme, vennlige og samkjørte staben som hele tiden yter sitt beste for at du som gjest skal ha det så bra som mulig.

I de nydeligste omgivelser

Quinta Jardins do Lago er et vidunderlig sted, en oase man gjerne søker tilbake til igjen og igjen. Dette er så visst ikke stedet for unge mennesker med stort oppmerksomhetsbehov på jakt etter fart og moro. Dette er stedet for deg som har levd en stund, og som ønsker å kjenne på nettopp det; at du lever! Nærmere paradis er det vanskelig å komme på denne planeten.

Rommene på Jardins do Lago er store, luftige og rene, innredet i klassisk stil. Her er det TV, gratis frukt, badekåper, tøfler, vannkoker, kaffe, te, kopper og glass. Bor du i øverste etasje har du den beste utsikten. Da kan du se Atlanterhavet og de fredede Desertasøyene i horisonten.

Særdeles vakker botanisk hage

Balkongen har også en praktfull utsikt over den fantastiske botaniske hagen der den 61 år gamle galapagos-skilpadden Colombo holder til. Her er det fugler, sommerfugler og et vell av planter. Godt over 600 ulike varianter (541 arter og 82 sorter). Alt blir tatt særdeles godt vare på av hotellets gartnere som jobber sent og tidlig, endatil i helgene.

Colombos er alles kjæledegge. Den er 61 år gammel holder til i hotellhagen.
colombo (61) holder til i hotellhagen.

De mange vakre bildene fra hotellet lyver ikke, det er om mulig enda finere i virkeligheten. Og er du planteentusiast, kan du glede deg over den flotte og oversiktlige brosjyren som du får ved innsjekking, og som forteller hvilke planter som vokser hvor. Det er en unik opplevelse å rusle rundt i den praktfulle hagen og se hvor mye vakkert skaperverket inneholder. Det fins også turister som besøker hotellhagen på guidede botanikk-utflukter, mens de som bor på Quinta Jardins do Lago, neppe trenger å oppsøke andre botaniske hager på øya, for hotellets egen er fullt på høyde med dem alle, og vel så det…. 

Orkideer på rekke og rad i jardins do lagos praktfulle hage
Orkideer i hotellhagen

Innsjøens hage

Quinta Jardins do Lago betyr oversatt til norsk; Innsjøens hage. Innsjøen skal visstnok være dammen i den ene enden av hagen, som fra luften har samme form som øya Madeira. Men svømmebassenget, som ligger aldeles praktfullt tilpasset den botaniske hagen, vekker også assosiasjoner til «Innsjøens hage». Her er det skikkelige solsenger med tykke madrasser, og store håndklær ligger til fri disposisjon for alle gjester. Du kan forsyne deg med så mange du vil. Ved bassengkanten kan en spise herlige måltider i Colombo Bistro, der alt er på stell med hvite duker og en betjening som alltid er elegant antrukket. Og dersom du trenger en drink ved solsengen, er det bare å gi tegn, så er servitøren på pletten i løpet av et øyeblikk.

Innsjøens hage. Den vakre blå poolen er vakkert innrammet av den fantastiske hagen. Www. Johnsteffensen. No
Bassenget på quinta jardins do lago er praktfullt. I bakgrunnen pool-serveringen «colombo bistro»

Genuin frokost

Frokosten er helt spesiell på Quinta Jardins do Lago. Om været er fint, og det er det som regel på Madeira, er det å sitte utendørs i den nydelige hagen en utrolig flott opplevelse. Straks du har satt deg, kan du bestille varme småretter; omelett, eggerøre, speilegg, crėpes, egg, posjert egg, osv. – Deretter kan du forsyne deg fra en buffet som har det meste av det du kan ønske deg, alt friskt og delikat anrettet. Staben står hele tiden til disposisjon  og gjør sitt ytterste for at du skal bli fornøyd. Da vi bodde på quintaen i 2018 fikk min kjære smaken på en spesiell yoghurt fra Madeira. Da vi kom tilbake året etter, kom kelneren allerede første dag uoppfordret bort til henne med hennes favoritt-yoghurt. Det hadde gått mer enn ett år siden sist vi bodde der, men kelneren husket like fullt hennes førstevalg. 

Eksepsjonelt kjøkken

Scabbard fish er basis for en av madeiras nasjonalretter espada... Www. Johnsteffensen. No
Espada a la «the beresford»

Om du bestiller halvpensjon, kan du foruten den fantastiske frokosten, se frem til en fem-retters middag hver kveld i «The Beresford», hotellets koselige restaurant. Her kan du velge mellom to salater, to supper, to fiskeretter, to kjøttretter og to desserter. Kvaliteten er topp. Kjøkken-sjefen tryller frem de nydeligste retter både for øyne og gane. Når det gjelder middag, er det ingen grunn til å gå over bekken etter vann, du kan trygt innta alle måltider på Quinta Jardins do Lago. Du vil garantert ikke angre, for dette er mat av ypperste klasse! Vinkartet er i hovedsak basert på meget gode portugisiske viner som passer til alle lommebøker… Foruten restauranten har hotellet også en liten cocktailbar med levende musikk tre kvelder i uken.

Hotellbussen har fire daglige turer til og fra sentrum, gratis for gjestene. Om du ønsker taxi, koster det rundt 7 euro per vei.

Her inntas frokost hver dag. Www. Johnsteffensen. Nojpg
Hver morgen inntas frokosten her. Ingen over, ingen ved siden.

Fenomenal stab

Quinta Jardins do Lago har et personale som overgår alt vi har sett tidligere. Alle som jobber på dette hotellet, er entusiastiske, vennlige og blide. De formelig ber om å få stå til disposisjon. De utfyller hverandre på en utmerket måte, effektive og dedikerte i alt de foretar seg. De har hele tiden gjesten i sentrum, og er tydelig godt trent og opplært til å yte førsteklasses service. Men selv om de er konsentrerte om oppgavene sine, og legger vekt på å utføre disse så korrekt som mulig, er smilet og latteren aldri langt unna. Personalet kommuniserer med gjestene på en forbilledlig naturlig måte, der beboernes behov alltid står i sentrum. Staben legger for dagen en oppriktig vilje til å behage og hjelpe til med ethvert problem eller ønske. Den hyggelige atmosfæren fins overalt. Også renholderne er svært imøtekommende og vennlige. Og hver kveld, når man har dusjet og ordnet seg etter en bytur, en lavadavandring, et slag golf eller diverse timer ved poolen, kommer renholderne for å skifte håndklær, vaskekluter, gjøre ren kopper og kar, i tillegg til at de legger frem en liten gave på sengen som samtidig er blitt «åpnet» for natten.

Hva mer kan man egentlig ønske seg?

Quinta Jardins do Lago har i mange år toppet Tripadvisors liste som det beste hotellet på Madeira. Hotellet er på ingen måte det største (41 rom), men jeg kan vanskelig forestille meg noe bedre. For hva mer kan man egentlig ønske seg? I så måte kan himmelen vente…

Les mange flere reisebrev fra Madeira

Quinta Jardins do Lago ble i 2019 rangert blant verdens 25 beste hoteller av Tripadvisor. 

Utsikt fra øverste etasje på quinta jardins do lago madeira.
Fra quinta jardins do lago kan du se atlanterhavet med desertasøyene i horisonten.

Se også min lille video «Heaven can wait»:

 

 

 

 

La andre få vite om dette innlegget..