Vintersåing fungerer! Plukksalaten spirer villig.

I begynnelsen av februar vintersådde jeg utendørs. Nå spirer omtrent all plukksalaten. Johnsteffensen. No

Vintersåing fungerer!

Det er ikke mange ukene siden jeg skrev om å vinterså, noe jeg aldri har gjort før. Jeg skrev blant annet at flere og flere har begynt å så frø ute om vinteren. Som du ser av mitt første innlegg, var det snø og mange minusgrader da plastboksen med nysådde frø ble plassert utendørs, endatil med et godt lag snø oppå jorden inne i boksen.

Det virker som om hvert eneste frø har spirt

Vintersåing fungerer. Fantastisk å kunne sæ frø utendørs i februar. Johnsteffensen. No
Før lokket ble lagt på, hadde jeg snø oppå frøene.

Jeg sådde flere sorter, men allerede nå er plukk-salaten i god vekst, det virker som om hvert frø har spirt. Jeg er imponert! Disse småplantene er ferdig herdet, for de har allerede vært ute mange vinternetter. Å vinterså er på mange måter å etterligne den syklusen som frøene gjennomgår i naturen, fra de havner på eller i jorden om høsten. (Spirene ses oppe til høyre på bildet øverst på siden.)

Frøene spirte enda lufttemperaturen bare så vidt hadde nådd en plussgrad eller to

Plukksalat er både sunt og godt, og den spirer best når temperaturen er under 20 grader pluss. At frøene skulle spire mens lufttemperaturen bare så vidt hadde nådd en plussgrad eller to, hadde jeg ikke forventet. Men underet har skjedd; plukksalaten stortrives i plastboksen!

Nå gjenstår bl.a. ruccola og spinat

Jeg har også sådd frø fra spinat, ruccola og ramsløk. Per 1. mars har jeg ikke sett noe til disse, men jeg tror de kommer til å dukke opp i løpet av en uke eller tre. Bortsett fra ramsløken da. Den skal visstnok være fryktelig vanskelig å få til fra frø. Jeg har allerede to ulike ramsløksprosjekter innendørs, men etter snart 2 måneder har intet skjedd med disse frøene. Men kanskje blir det de vintersådde ramsløksfrøene som kommer til å spire? Dette blir spennende, det er sikkert!

Metoden beskrives her: «Vinterså nå»

La andre få vite om dette innlegget..