Matoppskrift
Pasta med biff. En sikker vinner!
Det skal godt gjøres å matche denne svært velsmakende pastaretten; pasta med biff. Oppskriften er til 4 personer (og vel så det). Mørbrad passer meget godt til denne retten sammen med pasta tagliatelle. Ingrediensene er mange og gode, en nydelig miks av ferske råvarer samt noe på boks.
Den kremete pastaretten i herlig tomatfløtesaus ispedd bl.a. hvitløk og basilikum, er enkel å lage. Det som evt. blir til overs, kan hurtig varmes opp igjen neste dag. Gled deg, for dette er trolig alle pastaretters mor:
Ingredienser:
Tilbehør:
• En fersk salat med spisemoden mango, crispisalat, agurk og tomat passer godt til. (Siden Pasta med biff er rik på smaker, er det ikke nødvendig med flere ingredienser i salaten.)
Slik gjør du:
Stek først kjøttet. Deretter lar du det hvile litt.
Stek deretter løk og finhakket hvitløk. De ferske sherrytomatene deles i to og stekes bittelitt mot slutten.
Hell i tomatpure, vann, buljong, krydder, hakkede tomater, en neve frisk basilikum, kremfløte og matfløte, og la dette putre minst 15-20 minutter. Kjøttet som du startet med, kan nå putre med i sausen.
Like før maten serveres, kokes pasta tagliatelle i 5-6 min.
Ha pastaen over i en ildfast form, hell sausen oppå (den som putret i 15-20 minutter) og løft lett i tagliatellen.
Dryss parmesan på toppen (som på bildet). Om du serverer retten med frisk salat som tilbehør, er det topp! Mango (mangosalat) passer for øvrig svært godt til Pasta med biff.
Lykke til!