Å være hel i sin ferd

Foto hentet fra pixabay

Bibelord

«Bedre å være fattig og hel i sin ferd enn å være rik og gå krokveier.»

(Ordspråkene 28,6)

Illusjoner

Din tid er nå... Tanker ut fra ord i bibelen. Johnsteffensen. No
Klikk for flere…

Når noen er til å stole på, omtales de ofte som «hel ved». Bunnsolid, ekte, en som aldri snur kappen etter vinden…

I filmindustrien har avanserte dataanimasjoner skapt illusjoner om at det som vises, er ekte. Byer brenner, skyskrapere raser sammen, fly styrter. Det er ikke måte på hva man kan få til med dagens teknologi. Kunstig intelligens er for full fart inn i dagliglivet, og det som den kunstige intelligensen serverer, gjør det nesten umulig å skjelne dette fra det som er menneskeskapt. 

Lenge var det teaterscenen som lot oss forføre, der en mengde kulisser ga oppsetningen den riktige innrammingen. Kulissene skulle få ting til å se ut som om det var noe det i bunn og grunn ikke var.

Den mest berømte kulisseskaper i historien var trolig den russiske offiseren og politikeren Grigorij Potemkin. Han levde på 1700-tallet og var den russiske keiserinnen Katarina den andres listige og utspekulerte elsker. Uttrykket «Potemkinkulisser» stammer fra hans virksomhet, der han for å skjule sin omfattende korrupsjon og tyveri fra statskassen, lot keiserinnen med egne øyne se de mange landsbyene som på hennes ordre var blitt bygget langs elven, landsbyer som ikke var noe annet enn malte kulisser, men som virket som ekte bygninger og små byer da keiserinnen inspiserte dem på avstand.

Når en person forsøker å skape et image, er dette ofte det samme; nemlig å skape et utvendig uttrykk av noe som ikke nødvendigvis stemmer med virkeligheten, personens egentlige jeg.

Ukens visdomsord fra kong Salomo minner oss om det som betyr noe når alt kommer til alt, er å være «hel i sin ferd» – uten fusk og fanteri eller det å forestille seg.   (JS)

Ta vare på Guds ord.

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Illustrasjon øverst:  Pixabay

En liten perle…

 

La andre få vite om dette innlegget..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.