Derfor pinse

Foto: pixabay

Bibelord

«Da pinsedagen kom, var alle samlet på ett sted. Plutselig lød det fra himmelen som når en kraftig vind blåser, og lyden fylte hele huset hvor de satt. Tunger som av ild viste seg for dem, delte seg og satte seg på hver enkelt av dem. Da ble de alle fylt av Den hellige ånd, og de begynte å tale på andre språk etter som Ånden ga dem å forkynne.»

(Apostlenes gjerninger 2,1-4)

Derfor er pinsen en viktig høytid i kirken

Din tid er nå... Tanker ut fra ord i bibelen. Johnsteffensen. No
Klikk for mer…

For kirken er første pinsedag viktig, den regnes som kirkens fødselsdag. Men for mange er dette en ukjent høytid. Ni dager etter at Jesus fòr opp til himmelen, fikk disiplene Den hellige ånd. Jesus hadde sagt at de skulle bli døpt i Den hellige ånd om ikke lenge, men disiplene kjente verken dagen eller timen. Da pinsedagen kom, var de alle samlet på ett sted i Jerusalem, i følge Apostlenes gjerninger 2. kapittel.

Det som hendte da, førte til at budskapet om Jesus snart ble spredt over hele kloden, lik ringer i vannet. Det forunderlige var at disiplene der og da begynte å snakke på mange ulike språk, slik at mennesker fra andre land og kulturer kunne høre det kristne budskapet på sitt eget morsmål. Dette var en frukt av Den hellige ånds gave. 

Jeg husker at min mor i en periode talte i tunger. Det skjedde ikke ofte, i hvert fall ikke i mitt påhør, men jeg husker det fremdeles. Tungetalen kunne virke fremmed og skremmende på en liten gutt, men den varte aldri lenge. Jeg er sikker på at hun snakket på et fremmed språk, og at noen – om de hadde vært til stede, kanskje hadde kunnet oversette det hun sa. Jeg er for øvrig ikke sikker på at min mor fikk med seg, at jeg hørte henne tale i tunger… 

Da dette skjedde, var min mor aktiv i en pinsemenighet. Der var det flere som talte i tunger, på samme måte som disiplene gjorde første pinsedag i kirkehistorien. «Vi hører dem tale om Guds storverk på våre egne tungemål» sa folk som lyttet til disiplene, i følge Apostlenes gjerninger 2,11.

Pinsen er en av kirkens tre store høytider; jul, påske og pinse. Høytidene gir oss en påminnelse om den treenige Gud, det vil si Guds tre måter å gi seg til kjenne på: Gud, Jesus og Den hellige ånd.

God pinse!  (JS)

Ta vare på Guds ord.

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Illustrasjon øverst:  Pixabay

La andre få vite om dette innlegget..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.