Klarhet

Vi skal få klarhet... Foto: pexels (pixabay)

Bibelord

«La oss tenke slik, alle vi som har nådd fram til modenhet. Og om dere ser annerledes på noe, skal Gud gi dere klarhet også i det. La oss bare, så langt vi er kommet, fortsette i samme spor!»

(Paulus’ brev til filipperne 3, 15-16)

Gud skal gi oss klarhet

Din tid er nå... Tanker ut fra ord i bibelen. Johnsteffensen. No
Les flere ord til trøst…

Det er naturlig at folk ser på hvordan kristne oppfører seg, og hvordan de praktiserer sin tro. I så måte er dette en viktig påminnelse til alle kristne. Man er rollemodeller og forbilder alt ettersom – og man gir et signal om hvordan det er å være kristen. Noen av de som ikke er kristne, betakker seg og sier: «Jeg passer ikke inn i en kristen livsstil eller i et kristent miljø.» «Jeg synes ikke alt er opplagt som de kristne påstår at det er.» «Jeg opplever ikke det samme som mine kristne venner, enda jeg tror på det samme som dem.» «Hvordan kan han som kaller seg kristen, oppføre seg slik, det strider jo mot Bibelens ord», osv.

I Filipperbrevets 3. kapittel, som er ukens bibelord, sier Paulus noe til trøst og oppmuntring: «Om dere ser annerledes på noe, skal Gud gi dere klarhet også i det. La oss bare, så langt vi er kommet, fortsette i samme spor!»

Oppfordringen blir å ta følgene av det du allerede har grepet, for du kommer til å gripe enda mer… La ikke noen se ned på deg fordi du føler deg «fersk», er «nybegynner» eller «liten». Ikke nøl med å fortelle andre om det du kan, så har du mer å fortelle om i morgen. Og til deg som «ser annerledes på ting», og som strever med ditt trosprosjekt, men som like fullt ærlig søker Gud: Hold ut – for løftene skal innfris: Gud kommer til å gi deg klarhet!   (JS)

Les om «Troen og livet»

Som Paulus også skrev i 3. kapittel: «Jeg mener ikke at jeg alt har nådd dette, eller alt er fullkomment, men jeg jager fram mot det for å gripe det, fordi jeg selv er grepet av Kristus Jesus. Mine søsken, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, og jager fram mot målet, mot den seiersprisen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus.» (3,12-14) Amen!

Ta vare på Guds ord.

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Illustrasjon øverst:  Pexels – Pixabay

Bli med og syng:

La andre få vite om dette innlegget..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.