Påskemorgen. Jesus er ikke død!

Jesus er oppstått! Jesus lever! Illustrasjon av geralt (pixabay) for johnsteffensen. No

Bibelord

«Da sabbaten var over og det begynte å lysne den første dagen i uken, kom Maria Magdalena og den andre Maria for å se til graven. Med ett ble det et kraftig jordskjelv, for en Herrens engel steg ned fra himmelen, gikk fram og rullet steinen til side og satte seg på den.  Han var som et lyn å se til, og drakten var hvit som snø.  Vaktene skalv av redsel da de så ham, og de ble liggende som døde.  Men engelen tok til orde og sa til kvinnene: «Frykt ikke! Jeg vet at dere leter etter Jesus, den korsfestede. Han er ikke her, han er stått opp, slik som han sa. Kom og se stedet hvor han lå!  Skynd dere av sted og si til disiplene hans: ‘Han er stått opp fra de døde, og han går i forveien for dere til Galilea; der skal dere få se ham.’ – Nå har jeg sagt dere det.»
   
 Da skyndte de seg bort fra graven, redde, men jublende glade, og de løp for å fortelle det til disiplene.  Og se, Jesus kom mot dem og sa: «Vær hilset!» De gikk fram og omfavnet føttene hans og tilba ham. Jesus sa til dem: «Frykt ikke! Gå og si til mine brødre at de skal dra til Galilea. Der skal de se meg.»

(Matteus 28, 1 – 10)

Jesus er oppstått!

Din tid er nå... Tanker ut fra ord i bibelen. Johnsteffensen. No
Klikk for mer…

På mange måter er denne hendelsen det som kristen tro bygger på; skildringen av den oppstandne Jesus. Jesus som beseiret døden, og som ble levende igjen etter tre dager i dødsriket. Det var Maria Magdalena og Maria, mor til Jakob og Joses, som var først ute ved graven denne påskemorgenen. De hadde en jobb å gjøre med hensyn til begravelsen. Lintøyet som var blitt viklet rundt Jesus da han ble tatt ned fra korset, skulle nå legges penere rundt kroppen. Men først skulle den døde smøres inn med velduftende oljer. Slik var deres tradisjon, og det var dette de to Mariaene hadde til hensikt å gjøre dagen etter sabbaten.

Men deres stillferdige gjøremål ble avbrutt av en opplevelse de aldri kom til å glemme; jordskjelv, skrekkslagne romerske vakter og en skinnende engel. Engelen sa til dem: «Jesus er ikke her, han er stått opp, slik som han sa. Kom og se stedet hvor han lå…»

Påskemorgens budskap om den oppstandne Jesus, overgår alt som er blitt sagt og skrevet om Jesus som menneske. Det er dette budskapet, om at døden ikke hadde makt til å holde på Jesus, som er de kristnes håp for selve livet, det som kommer etter denne tilværelsen. På samme måte som Jesus beseiret døden, skal de som tror på ham, også få ta del i hans herlighet. 

Derfor gir første påskedag grunn til stor jubel og enorm glede, for Jesus er oppstått, han er i sannhet oppstått!   (JS)

Ta vare på Guds ord!

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Foto øverst: Gerd Altmann (Pixabay)

‘Hallelujah’ fra Georg Friedrich Händels oratorium ‘Messias’:

Jesu oppstandelse illustrert av elever på 5. trinn:

 

 

La andre få vite om dette innlegget..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.