Ulven kommer – vellaget dansk drama

Ulven kommer

«Ulven kommer» – en aktuell og vanskelig problemstilling.

På NRK1 og NRK TV 

Johns vurdering av ulven kommer. Www. Johnsteffensen. NoDen danske dramaserien «Ulven kommer» startet på NRK1 mandag 4. januar 2021. Om du gikk glipp av begynnelsen, kan du strømme serien på NRK TV. Etter å ha sett alle de 8 episodene, kan jeg slå fast at dette er en dansk kvalitetsserie av beste merke, kanskje den ypperste på mange år!

Aktuell tematikk

Tematikken er både aktuell og vrien. Den handler om tenåringen Holly (14) som har skrevet en skolestil der hun anklager sin stefar for grov vold. Den erfarne sosialrådgiveren, Lars Madsen, settes på saken. I løpet av ett døgn hentes Holly og lillebroren Theo til et beredskapshjem. Foreldrene er i sjokk og påstår at Holly lyver. En kompliserende faktor er det at stefaren er blitt domfelt to ganger for vold, og at tenåringen tidligere har vært kjent for sin livlige fantasi.

Hvem snakker sant?

«Ulven kommer» gir et godt innblikk i det apparatet som blir satt i sving ut fra skolens og saksbehandlers mistanke. Hvem snakker sant? Hvem skjuler en hemmelighet…?

Dyktige skuespillere og crew

Serien er flott på alle måter. Skuespillerne er dyktige, og Bjarne Henriksen passer utmerket som saksbehandler Lars Madsen. Holly (14) spilles ekte og troverdig av Flora Ofelia Hofman Lindahl. Men også de andre rollene viser at Danmark har mange talentfulle og dyktige skuespillere. Her er det flere nye ansikter, og det er bra.

Maja Jul Larsen er forfatter, Pernille Fischer Christensen regissør, mens Laust Trier-Mørk og Niels Thastum har ansvaret for den tidvis meget gode filmingen. Serien i åtte deler anbefales.

Terningkast:  1   2   3   4   5   6 

Bildet øverst på siden viser Holly og Theo som blir akuttplassert i beredskapshjem. Teksten ble sist oppdatert 08.01.2021 kl 13:20.

 

1 johns quizkalender. Www. Johnsteffensen. No foto carolyn v unsplash 1
Prøv de mange delene av quizkalenderen ved å klikke på bildet

 

La andre få vite om dette innlegget..

4 Comments on “Ulven kommer – vellaget dansk drama”

 1. Hei!
  Helt enig m deg. Kjempebra serie. danskene kan dette. Takk for tipset.
  Beste på lang tid. Eivind B

  1. Takk, Eivind B
   Ja, «Ulven kommer» er en skikkelig bra serie. En serie som man husker en stund. Takk for din hyggelige kommentar!
   Mvh John

  1. Hei
   Takk for din tilbakemelding.
   Avslutningen kan gjerne tolkes slik du gjør, Kim. Personlig hadde jeg annen tanke; at Holly nå stod ved et veiskille, og at hun kunne velge hvilken vei/retning hun ville ta herfra. Men det er godt mulig at hun gjorde slik som du sier. Hva hun enn foretok seg, historien lever i det minste videre i fantasien slik gode fortellinger og filmer ofte gjør. En utmerket serie!
   Mvh
   John

Comments are closed.