TV2 hjelper deg, kanskje…

Tv2 hjelper deg kanskje

«TV2 hjelper deg» ikke som det en gang var.

Jeg er en av flere som liker programmer som «Forbrukerinspektørene» og «TV2 hjelper deg». Førstnevnte fins ikke mer, fordi Nrk har ønsket å satse på noe annet. Det spørs om ikke «TV2 hjelper deg» også synger på siste verset. Det er flere grunner til at jeg mener det…

For det første har «TV2 hjelper deg» de siste årene blitt mer «harelabbaktig». Der Solveig Barstad og teamet rundt henne tidligere gikk forholdsvis grundig til verks for å hjelpe uheldige forbrukere, eller avsløre uhederlige selgere og bedrifter, virker det nå som om programskaperne ikke helt evner å gå i dybden på samme måte. Flere av sakene forblir uløste, selv om «TV2 hjelper deg» har bidratt med sitt. Dette gjelder ikke for alle innslag, men litt for mange av dem etterlater flere spørsmål enn svar. Den uheldige forbrukeren, som hadde håp om å få hjelp, ender gjerne opp med et trøstende skulderklapp, pluss lykke til videre. Den eller de som førte forbrukeren bak lyset, ender i beste fall opp med programlederens reprimande. Jeg savner en mer gravende, påtrengende og utholdende journalistikk.

Dennis ikke etter min smak

I høst har Dennis Vareide vært fast innslag i «TV2 hjelper deg». Hans spesialområde har vært testing av ulike tekniske dippedutter. Problemet er at det bare er han alene som utfører testene, og at den dommen leserne får servert, er basert på hans personlige erfaringer. Dette blir en forbruker-lightutgave som ikke er overbevisende. Dennis roter det i tillegg litt til, for det er ikke alltid en logisk substans i det han fremholder. I siste program ga han f.eks. en smartklokke terningkast 6, enda Dennis ikke klarte å hente frem resultatet av treningsøkten sin på vinnerklokken uansett hvor mye han prøvde. Han opplyste dessuten i oppsummeringen at vinneren hadde dårligere batterikapasitet enn de andre. Sett på bakgrunn av slike alvorlige innvendinger, burde ikke «TV2 hjelper deg» godkjenne Dennis’ treningkast 6. Om det hadde vært flere personer som hadde testet dippeduttene, og man hadde gått grundigere til verks, kunne TV2 med en viss frimodighet kaste terning. Men i dette programmet får altså en persons erfaring besegle apparatets skjebne for hele Norge. Det synes jeg ikke er godt nok, all den tid TV2 når ut til svært mange mennesker med testene sine. En annen innvending er at en av de tre klokkene som Dennis testet, ikke var noen smartklokke, men en treningsklokke. Det sa Dennis ingen ting om.

Kan det tenkes at feilen var et annet sted?

I smartklokketesten tok Dennis med seg de tre testklokkene på en tredemølle. Tredemøllen ble innstilt på 3 km, en strekning som Dennis løp med de tre klokkene festet til armen. Etter testen var det ingen av klokkene som klarte å regne ut at løpt distanse var 3 km. Klokkene indikerte at strekningen hadde vært 10 – 12% kortere. Dennis hevdet derfor at ingen av klokkene hadde riktig svar. Men kan det tenkes at det var tredemøllen som var synderen, og at den ikke var nøyaktig nok? Det sier historien ingen ting om…

Det spørs på øynene som ser…

Det er den samme produsenten som også vinner Dennis-testen om trådløse ørepropper for musikk. Her har Dennis tre produkter på topp, alle med terningkast 5, inkludert øreproppen med aller best lyd. Men selv om det er tre vinner-ørepropper, fremhever Dennis den ene (den som er laget av samme produsent som vinneren av smartklokke-testen) som «hakket bedre enn de to andre øreproppene». Men dette var ikke øreproppen med best lyd… Hvorfor? Det er det bare Dennis som vet..!  

Julegledelogo uten tall www. Johnsteffensen. No.
Hver dag frem til julaften. Klikk på bildet.

 

 

La andre få vite om dette innlegget..

2 Comments on “TV2 hjelper deg, kanskje…”

  1. Hei John
    Takk for at du skriver om dette. Har lenge irritert meg over programmet. Syns en del av reporterne blir for lette, de virker for urutinerte, har ikke guts til å fronte sakene skikkelig. FBI på nrk ble også litt annerledes mot slutten. Reporterne sjekket ting som ikke var spesielt arti å vite om. Nesten mest fordi de skulle ha det kult selv, lissom for spesielt interesserte. Håper TV2 hj deg ikke faller i samme grøften. Dette har ikke vært deres beste sesong, det er sikkert. A.K.H.

Comments are closed.