Havregrøt som kostberiker, og havregrøt som vektreduserer…

Havregrøt som er blitt beriket...

Havregrøt kan lages mager, men kan også lett berikes med tre ganger så mange kalorier...Enorm forskjell på havregrøt, for det er ikke likegyldig hvilken oppskrift du velger…

Havregrøt er sunt, det er alle eksperter enige om. Men det er stor forskjell på havregrøt, selv om tallerkene ved første øyekast kan se ganske like ut. Energiinnholdet kan nemlig variere betydelig. Selv om mengde havregrøt er den samme, kan det likevel være en betydelig forskjell.

For å belyse dette nærmere, vil jeg ta for meg 1 porsjon havregrøt. Den første varianten gir 197 kcal og 4,6 g protein. En slik porsjon har følgende oppskrift:

1 dl havregryn   –  2 dl vann  –  1 ss sukker

Men porsjonen med havregrøt kan også tilsettes ingredienser som gjør den mye mektigere og dermed gir den betydelig flere kcal. I det neste eksempelet er det fremdeles 1 porsjon havregrøt, men antall kilokalorier er nå økt med hele 200%. Følgende porsjon havregrøt vil tilføre kroppen 591 kcal og 11 g protein:

1 dl havregryn   –  2 dl helmelk   –  2 ss rapsolje som røres inn  –  1  ss sukker  –  1 ss smør/ plantemargarin

Havregrøt kan være så mangt… Spørsmålet er om du ønsker å gå opp i vekt (gjennom beriket kost) – eller gå ned i vekt (gjennom mager kost). Da er det såvisst ikke likegyldig hvilken oppskrift du velger… Og kjenner du en som er undervektig – og som liker havregrøt – og vedkommende trenger å komme seg raskt til hektene, oppnå en mer normal kroppsvekt, så kan du servere havregrøt som er blitt beriket (dvs. oppskrift nr. 2) – grøten som inneholder tre ganger så mange kalorier og 2 1/2 gang så mye protein som den lette varianten…

Havregrøt som er blitt beriket...

Les også:  

sunn, kolesterolsenkende havregrøt,   havregrøt med kald nypedrikk,   blodsukkeret kan stabiliseres.

 

La andre få vite om dette innlegget..