Eksperter på rekke og rad

Conmongt pixabay

Media er eksperter på eksperter

Men eksperter omtaler ikke seg selv som ekspert…

De siste årene har media presentert den ene eksperten etter den andre. Det er ikke måte på hvor mange eksperter man klarer å trylle fram. Når noe skal forklares eller utredes, står det alltid en ekspert klar.

Men har du lagt merke til at så godt som ingen av ekspertene, bruker betegnelsen om seg selv? For ekspert er en tittel media ynder å bruke, fordi det som vedkommende sier, skal vektlegges mer enn andres meninger. For hvem tør vel motsi en ekspert…?

En professor trenger ikke å være ekspert

Dette får meg til å tenke på de som er professorer. Jeg har ikke problemer med å forstå at en professor kan være ekspert i enkelte sammenhenger, men ikke nødvendigvis på alt det man forestiller seg. En professor som har doktorgrad på stikkemygg, er 100% sikkert suveren på disse småkrypene, men har neppe peiling på sommerfugler, meiser og ørn… 

De færreste omtaler seg selv som ekspert

Jeg mener at media bør gå i seg selv når de strør om seg med ekspert-uttalelser, for kanskje vedkommende som presenteres som ekspert, egentlig ikke er bekvem med tittelen? For han eller hun vil som regel aldri omtale seg selv som ekspert, og ekspert er heller ingen yrkestittel. Alle kan påstå de er ekspert,  men de færreste er det når alt kommer til alt.

Ekspert og kvalifisert gjetning…

For er det noe de siste årene har lært oss, er det at mange av ekspertene som uttalte seg om ett og hint, sjelden var i nærheten av å få rett når det kom til stykket. Deres uttalelser fortonte seg i beste fall som kvalifisert gjetning. Men eksperter var de, i hvert fall hvis vi skal tro media…

Illustrasjon: Conmongt (Pixabay)     

La andre få vite om dette innlegget..