Bruk og kast satt i system

Derfor bør du ønske deg noe annet...

Fy skam, Apple, dette er for dårlig.

Mange ønsker seg Apple Airpods til jul. Særlig unge mennesker. I så måte har de satt miljøkampen på vent. For Apple Airpods, enten det er versjon 2 eller den helt nye Pro, er på ingen måte miljøvennlige. Selv om øreproppene er svindyre, kan de ikke repareres. Først og fremst fordi de er limt sammen i alle kriker og kroker, og at proppene ikke kan åpnes uten at de blir ødelagt. Det fins heller ingen reservedeler å få kjøpt, verken nå eller i overskuelig fremtid.

Dette er problematisk fordi proppene i tillegg inneholder batterier med begrenset levetid; 2 til 3 år. Når batteriene er tomme, må øreproppene kastes. Et nettsted som vurderer elektroniske dippedutter med tanke på reparasjonsmuligheter, gir Apple Airpods (versjon 2 og Pro) strykkarakter! De får av iFixit 0 av 10 poeng (der 10 poeng indikerer at et apparat er meget lett å reparere).

Les også «Når apparater lages dårlig med vilje»

Det bør etter min mening være forbud mot å selge og markedsføre produkter som ikke lar seg reparere, eller der batteriene aldri kan byttes ut. Apple viser, og har lenge vist, en bruk og kast-mentalitet som folk bør ta avstand fra. Ikke minst de unge som fronter miljøkampen. Det er først når kundene vender ryggen til apparater som dette, at produsentene innser alvoret. Da slutter de helt enkelt å lage ting som folk ikke vil ha. Likevel står Apples lite miljøvennlige produkt langt oppe på ønskelisten hos mange unge… De burde ønske seg noe annet.

Saftig gulrotkake www. Johnsteffensen. No
Lag en nydelig kake som nesten alle kan spise. Klikk på bildet.

La andre få vite om dette innlegget..