Livets logikk

Livets logikk. Foto rauschenberger pixabay

Bibelord

«For mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke mine veier, sier Herren. Som himmelen er høyt over jorden, slik er mine veier høyt over deres veier og mine tanker høyt over deres tanker.»

(Jesaja 55,8–9)

En ung prest hadde holdt et foredrag i en forening av fritenkere. Etter foredraget reiste en av deltakerne seg og ville stille presten tre spørsmål. Den unge mannen som var ateist, sa at presten bare fikk svare ja eller nei. «Jeg kan ikke love det,» sa presten, «for det er ikke alle spørsmål som kan besvares med ja eller nei. Men hvis jeg kan, skal jeg i det minste forsøke.»

«Nåvel,» begynte mannen: «Si meg, kommer alt fra Gud?» «Ja», svarte presten.

«Også det onde? Presten tenkte seg om et øyeblikk, så svarte han: «Ja»

«Men da må jo Gud være ond?» sa den unge mannen. «Nei, tusen ganger nei!» svarte presten.

Mannen slo ut med armene og spurte: «Hvor blir det av logikken..?» Hele forsamlingen følte triumfen, presten var satt grundig til veggs.

«Ja,» svarte presten; «hvor blir det av logikken?» Da han hadde overveid spørsmålet litt, sa han: «Nå kan kanskje jeg få stille deg tre spørsmål som du bare får svare ja eller nei på?» Den unge mannen samtykket nikkende.

Presten så på ham og sa: «Ute på sletten står et tre, det eneste treet i mils omkrets. Stormen har nylig feid over sletten, og løsrevne kvister og blad ligger overalt rundt treet, friske og visne om hverandre. Nå spør jeg; kommer ikke alle disse bladene fra treet?» «Jo», svarte mannen.

«Også de visne…?» «Ja»

«Da må jo treet være vissent?»

«Nei,» hevdet ateisten noe forlegent.

Presten: «Men hvor ble det av logikken? Livet har sin egen logikk. De visne bladene stammer fra treet, men de ble visne nettopp ved at de ble revet løs fra treet. Slik kommer vel også det onde fra Gud, men det ble først ondt ved å bli skilt fra ham.»

Gud tenker større tanker enn vi er i stand til å tenke. Det må vi erkjenne. Det er ikke alt vi mennesker kan, skal eller vil forstå. Det er ikke alt som lar seg forklare. Livet har sin egen logikk.   (JS)

Ta vare på Guds ord!

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Foto øverst:  Rauschenberger  (Pixabay)

Ta deg tid å lytte til Chopin og se denne fantastisk flotte video:

La andre få vite om dette innlegget..