Langfredag. Jesus korsfestes og dør.

Langfredag. Jesus må bære korset til golgata. Illustrasjon: geralt (pixabay)

Bibelord

«Jesus kledde maktene og åndskreftene nakne og stilte dem fram til spott og spe da han viste seg som seierherre over dem på korset.»

(Paulus’ brev til Kolosserne 2, 15)

Den lengste av alle dager

Langfredag er påskens mest dramatiske dag. For Jesus ble dagen den lengste av alle dager. Han ble tatt til fange, forhørt og torturert. Den romerske stattholderen, Pilatus, skjønte ikke hva galt Jesus hadde gjort, men ga likevel etter for presset fra jødene. Men selv om Pilatus forsøkte å vaske seg fri fra synden, heter det like fullt at Jesus «ble pint under Pontius Pilatus».

Til sist ble Jesus ført ut til Golgata, hodeskallestedet, der hvor alle dødsstraffer ble fullbyrdet. Jesus var dømt til døden, og i tillegg måtte han bære korset han skulle henges på. Han ble atter pint, hånet, spyttet på og latterliggjort. Men da Jesus etter en stund ropte; «Det er fullbrakt!» reagerte jord og himmel med voldsomme krefter: Jordskjelv, mørke, lyn og torden, graver som åpnet seg og forhenget inn til det aller helligste i tempelet revnet.

Navnet Langfredag kommer av at dette ble Jesu lengste dag. Rart å vite at denne dagen på engelsk kalles «Good Friday», men det er fordi at da dette uttrykket i sin tid ble tatt i bruk, betydde «good» hellig. Altså den hellige fredag!   (JS)

Ta vare på Guds ord!

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Foto: geralt (Pixabay)

Mektige «Dies Irae» fra Mozarts «Rekviem», dirigert av Claudio Abbado:

Langfredag i ord og toner:

 

 

La andre få vite om dette innlegget..