Kastanjemannen kvalitetskrim

Danica curcic som etterforsker naia thulin i kastanjemannen. Foto netflix

«Kastanjemannen» like spennende som boken.

På Netflix

Johns vurdering av kastanjemannen www. Johnsteffensen. No 768x403 1Danskene imponerer igjen!  Søren Sveistrups bok med samme navn er blitt til en seks episoders krim på Netflix i Kasper Barfoed og Mikkel Serups regi. I hovedrollene Danica Curcic som etterforsker Naia Thulin, og Mikkel Boe Følsgaard som hennes noe irriterende kollega Mark Hess. Den tredje hovedrollen, sosialminister Rosa Hartung, spilles av Iben Dorner.

Det er ikke vanskelig å anbefale denne krimserien som oser av kvalitet. At Danmark har mange dyktige skuespillere, er noe vi er blitt godt vant med. Og «Kastanjemannen» er såvisst ikke noe unntak, det er spennende – til tider intenst spennende! Hver episode varer henimot en time, så her blir det mange nervepirrende minutter… Det er nesten som man ikke klarer å vente til neste dag for å se fortsettelsen.

Glimrende!

Begge de nevnte etterforskerne spiller meget troverdig, de er tidvis glitrende. Særlig imponert blir man av Danica Curcics kroppsspråk. Gang på gang ser vi på hennes blikk og mimikk hva hun mener og tenker, ikke minst om sin litt sære og eksentriske kollega, Mark Hess. Danica er dyktig!

Godt filmhåndverk

Personlig vil jeg trekke frem musikken og/eller lydkulissene som er forbilledlig utført. Aldri påtrengende, aldri plagsom, men nennsomt tilpasset spenningen. Ikke ett eneste sekund blir jeg var at det fins lydkulisser som underbygger spenningen, og dette er godt gjort, for er det noe jeg ofte legger merke til, så er det nettopp musikk og lydeffekter. I «Kastanjemannen» er dette svært elegant utført, et skoleeksempel på hvordan det kan gjøres.

Uventet

Jeg skal ikke røpe handlingen i «Kastanjemannen», bare fortelle at spenningen bevares gjennom alle de seks episodene. Til slutt tar saken en uventet vending, og det topper seg i et drama som kanskje blir litt i røffeste laget. Men du verden; «Kastanjemannen» leverer i bøtter og spann. Dette er kvalitet, dette er spennende og dette er dansk på sitt beste! En sterk femmer!

Terningkast:  1   2   3   4   5  6

PS! Om du ikke har Netflix, kan du svært gjerne lese boken. Den er skikkelig spennende den også!

En annen dansk kvalitetsserie som vil bergta deg.

Bildet øverst på siden: Danica Curcic som etterforsker Naia Thulin. Fra Netflix. Anmeldt av John Steffensen etter å ha sett alle de 6 episodene av «Kastanjemannen».

La andre få vite om dette innlegget..