Årets beste ferdiglagde pepperkaker

Bertil pepperkaker 2014 - foto john steffensen

Enig med TV2 sitt testpanel…

«Bertil pepperkaker» farlig gode

Bertil pepperkaker 2014 - foto john steffensenProblemet med den suverene vinneren av «TV2 hjelper deg» sin pepperkaketest 2014, er at «Bertil pepperkaker» ikke fins i de fleste dagligvareforretninger. Da testpanelet, bestående av guttekoret i Oslo Domkirke, kåret årets beste pepperkaker, var det to varianter fra Sætre, to fra Bjørken og to fra Berthas bakerier som konkurrerte om guttenes gunst. Godt hjulpet av TV2 gikk korguttene grundig til verks uten å vite hvilke pepperkaker de satte tennene i. Konklusjonen var imidlertid entydig; Bertil pepperkaker fra Berthas bakerier ble testens suverene vinner, med tre ganger så mange stemmer som nummer 2 på listen (som var Berthas hjerteformede pepperkaker). Sætres figurbakte pepperkaker kom på tredjeplass med 14% av stemmene. Ingen av guttene stemte på Sætres i metallboks (kalt Sætres beste), ei heller på de to pepperkaketypene fra Bjørken.

Nysgjerrig som jeg er, måtte jeg teste vinneren; Bertil pepperkaker. Konklusjon: Gikk straks ut og kjøpte enda en boks! Disse pepperkakene er virkelig gode, og de er ganske sikkert en verdig vinner. En del av barnebarna våre testet Bertil pepperkaker i helgen, og de var hjertens enig med guttene i Oslo Domkirke; dette er digg – kakene er utrolig gode!

Oslo Domkirkes guttekor karakteriserer Bertil pepperkaker slik: «Smaker mest naturlig.» «Minner mest om jul.» «Smaker hjemmelaget.» «Smaker ikke veldig mye pepper eller veldig mye smør.» «Skiller seg ut fra de andre.» Intet dårlig skussmål med andre ord.

Og bestefar sjøl, dvs. undertegnede, er hjertens enig: Bertil pepperkaker får terningkast seks! (Men… dessverre er det ikke alle forretninger som fører vinnerkakene. Hos Rimi og ICA fins de i hvert fall.)

1   2   3   4   5   6

 

La andre få vite om dette innlegget..