Timeglasset 17 – Veien til visdom

Din tid er na... Timeglasset 17 nathan dumlao lprreju2gbq unsplash 1

1. Mosebok 1 1 5

Da de tre amerikanske månefarerne i Apollo 8 sirklet rundt Månen i 1969, leste de høyt en del av Bibelens skapelsesberetning. Dette i skarp kontrast til kosmonauten Jurij Gagarin som tidligere hadde spottet Gud fordi russeren ikke så snurten av universets skaper i verdensrommet.

Menneskets fremskritt kan noen ganger fjerne oss fra Gud. Ikke på grunn av at den økte kunnskapen gjør det å tro vanskelig, men fordi mennesket blir så fascinert av egen kunnskap og fortreffelighet at det glemmer Gud. Det blir som en åndelig narsissisme, der mennesket blir forelsket i seg selv,  skapningen ærer skapningen.

Om mennesket tross sin økte kunnskap og evne til å få gjennomført ting, ikke lar seg rive med i grenseløs selvnytelse, vil menneskenes kunnskap føre til mer ærefrykt for Guds allmakt og visdom. De tre astronautene i Apollo 8 løsrev seg fra selvforelskelsen ute i himmelrommet. I stedet viste de ærefrykt for Ham som skapte både himmel og jord, og som plasserte de store lys på himmelhvelvingen. Det er veien til visdom!

Kristendommen er ikke oppramsing av ord og moralbud. Kristendommen er liv!

Ta vare på Guds ord.

Husk: Din tid er !

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Vakkert sagt av hege schøyen
Hege schøyen: «hun er en engel på jord som ønsker å leve. » klikk på bildet for å lese mer…

La andre få vite om dette innlegget..