Hva skjer?

Quo vadis. Www. Johnsteffensen. No

Bokstaven o design mr1313 pixabayOm få uker er det 12 år siden jeg startet dette nettstedet. Jeg hadde noen tanker om hva det skulle bli til, selv om det å lage web var upløyd mark. Jeg har gjort mitt beste for å gjøre websiden lesverdig og seriøs. Underveis har jeg foretatt noen kursendringer, så veien er blitt til mens jeg har gått. 

Ensom affære

Det har vært oppturer og nedturer. Målene jeg satte, er delvis oppnådd. Noen har jeg klart, andre ikke. Det verste tror jeg må være at det å drive et nettsted tidvis kan være en ensom affære. Jeg har skrevet mange tusen innlegg, men vet ikke helt hvilken skjebne artiklene får eller har fått. Selv om antall daglige lesere er mange flere nå enn i 2011, er det forholdsvis få som responderer på det jeg legger ut. Dermed har det vært vanskelig å vite hvordan innleggene blir mottatt.

Andre internettvaner

Imidlertid, på seg selv kjenner man andre. Å respondere på internett-innlegg er heller ikke jeg særlig flink til, så jeg har egentlig ikke mye jeg skulle ha sagt. Dessuten har folks internettvaner endret seg de siste årene, blant annet ved at mange har forlatt Facebook til fordel for andre sosiale medier. Det er heller ikke lett å konkurrere mot søte katte- og hundevideoer, morsomme filmsnutter av småbarn, oldeforeldre på dansegolvet eller diverse halsbrekkende stunt…

Valgets kvaler

Så hva skjer nå…? Jeg innrømmer at jeg er i tenkeboksen. Jeg lider valgets kvaler; skal jeg fortsette som før, gi hjemmesiden en ansiktsløftning eller skal jeg gi meg helt? I skrivende stund har jeg ikke landet noe, men jeg er i en prosess der jeg veier for og imot. Jeg har funnet et nytt design eller tema som det heter på fagspråket, så kanskje ender jeg opp med en new look på johnsteffensen.no. Jeg har veldig lyst og har funnet et spennende konsept, men spørsmålet er om dette nye samsvarer på en fornuftig måte med det gamle opplegget, det vil si 12 års skrivearbeid. Hvis konverteringen til nytt design kan gjennomføres greit, vil du kanskje en dag se at nettstedet er blitt helt nytt. Eller jeg fortsetter med det vante gamle enda en stund, eller gir meg mens leken er god og lar hjemmesiden leve sitt eget liv i flere år fremover. For det har jeg erfart; jeg har svært mange besøkende hver eneste dag enten jeg skriver noe eller ei.

SporsmalstegnJeg er åpen for forslag. Har du noen råd eller tips til hvordan nettstedet kan bli bedre, må du gjerne si din mening her. Kanskje er det noe du ønsker mer av eller mindre av? Kanskje vil du bare gi uttrykk for hva du synes om websiden min? Alle tilbakemeldinger mottas med takk. Jeg ser frem til å høre fra deg – om enn bare en kort hilsen. På forhånd takk!

Foto: John Steffensen (selvportrett)

En låt helt etter min smak: Renee Olstead «A love that will last»:

 

 

La andre få vite om dette innlegget..