Andre påskedag. Om tro og tvil.

2. Påskedag. Tro og tvil. Johnsteffensen. No. Illustrasjon: falco (pixabay)

Bibelord

«Tomas, en av de tolv, han som ble kalt Tvillingen, var ikke sammen med de andre disiplene da Jesus kom. «Vi har sett Herren», sa de til ham. Men han sa: «Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans og får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro

(Johannes 20,24-25)

Tro og tvil er to sider av samme sak

Din tid er nå... Tanker ut fra ord i bibelen. Johnsteffensen. No
Mer om tro og tvil…

Samme dag som kvinnene fant Jesu grav tom, samlet mange av Jesu venner seg bak stengte dører i Jerusalem, av frykt for hva jødene kunne gjøre mot dem. Plutselig sto Jesus der og sa: «Fred være med dere!» Da han hadde sagt dette, viste han dem sine naglemerkede hender og spydmerket i kroppen. Disiplene ble naturlig nok både overrasket og glade da de skjønte at det var den oppstandne som var der sammen med dem. Atter en gang sa Jesus: «Fred være med dere!» Så la han til: «Som Far har sendt meg, sender jeg dere.» Så åndet Jesus på dem og sa: «Ta imot Den hellige ånd. Dersom dere tilgir noen syndene deres, da er de tilgitt. Dersom dere fastholder syndene for noen, er de fastholdt.»

Men så var det dette med Tomas, han som av en eller annen grunn ikke hadde vært tilstede på denne samlingen. Da de andre disiplene fortalte ham hva som hadde hendt, tvilte Tomas umiddelbart: «Jeg kan ikke tro før jeg får se naglemerkene i hendene hans og får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans.» Senere ble Tomas konfrontert med sine ord av Jesus. Jesus visste at Tomas hadde hatt vansker med å tro på de andres opplevelse.

Tvil og tro er faktisk to sider av samme sak. Jeg våger påstanden om at tvilen på sett og vis kan forsterke troen, tvilen kan styrke oss på samme måte som vi får mer muskler, styrke og utholdenhet av å gå mye i oppoverbakke. Tvilen kan derfor forsterke troen, men det som betyr noe, når alt kommer til alt, er hvem vi tror på, ikke hvor mye vi tror!   (JS)

Ta vare på Guds ord!

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Illustrasjon øverst: Falco (Pixabay)

Ta deg tid til å lytte til denne fantastiske forkynnerens utfordring om tro og tvil. «Faith doesn’t mean you have to understand how…», samt mange, mange flere gullkorn! Se, lytt og bli vis:

AMEN!

La andre få vite om dette innlegget..