Agurk oppbevares best slik

Agurken holder seg bedre slik... Et tips fra www. Johnsteffensen. No

Agurk oppbevares best slik.

Du har sikkert irritert deg over en ny agurk som er blitt bløt og uappetittlig etter et par døgn i kjøleskapet. Agurken har fått myke og etter hvert mugne områder. Forvandlingen kan skje forholdvis fort, oftest fordi agurken blir oppbevart for kaldt.

Les om hvordan «klissete» elektroniske produkter kan bli som nye igjen

Egentlig skal agurken ikke plasseres i kjøleskapet i det hele tatt, med mindre man har en grønnsaksskuff som holder minst 8°C.  Agurkens kjøleskader oppstår når temperaturen bikker under 8°C. Om du gjør som bildet viser; ruller den nyinnkjøpte agurken inn i aluminiumsfolie og plasserer den i kjøleskapets varmeste del (altså i grønnsaksskuffen), vil du oppleve at agurken holder seg lenger.  Men kanskje er kjøkkenbenken det aller beste oppbevaringsstedet for den populære grønnsaken som inneholder godt og vel 96% vann. Unngå å la den ligge i solen! Vær også oppmerksom på at agurk har lett for å ta til seg aromaer fra en del sterktluktende sitrusfrukter.

Agurk bør ikke oppbevares i nærheten av eple, tomat og banan, da disse utskiller et stoff som etter hvert vil misfarge agurken.

Pensjon og senior. Les mer her. Foto alex blajan gpj3vebedh4 unsplash 1

 

 

La andre få vite om dette innlegget..