Akuttmottakets mareritt

Oppholdet i akuttmottaket ble ingen god opplevelse for meg. Www. Johnsteffensen. No

Akuttmottakets mareritt

Jeg ble overlatt til meg selv i akuttmottaket, enda jeg var ustabil og uavklart hjertepasient

Jeg tenker i dag på den unge mannen som mandag kveld ble funnet død på enerom i akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus. Mannen lå uten tilsyn eller overvåkning etter at å ankommet mottaket med sterke brystsmerter like før.

Overlatt til meg selv i akuttmottaket

Den tragiske hendelsen vekker ubehagelige assosiasjoner for også jeg opplevde tilsvarende i 2011. Som ustabil og uavklart hjertepasient hadde jeg blitt overført fra Haraldsplass diakonale sykehus til Haukeland for å kateteriseres. På Haraldsplass hadde jeg i to dager hatt forbud mot å forlate avdelingen uten følge av medisinsk personell. Etter overføringen til Haukeland, ble jeg overlatt til meg selv på akuttmottaket uten noen form for overvåkning. Rundt en time lå jeg alene på et rom uten at noen stakk innom for å se hvordan jeg hadde det. Dette var uventet og uvirkelig, men også utrygt og ubehagelig. Mens jeg lå i akuttmottaket, begynte tankene å svirre: Hva om noe alvorlig inntreffer, er jeg da i stand til å tilkalle hjelp? Og vil man i det hele tatt registrere at noe er blitt problematisk inne på dette rommet..? Jeg hadde en alarm jeg kunne bruke, men om hjertet stanset, ville jeg neppe være i stand til å aktivere den alarmen. All den tid jeg ikke hadde ledninger festet til meg, var det neppe mulig for personalet å gripe tidsnok inn dersom hjertet hadde stoppet.

Alvorlig hjertetilstand

Derfor var det en utrolig lettelse da døren omsider gikk opp, og min kjære Åse kom til syne. Da visste jeg at jeg var trygg, og at noen var i stand til å hente hjelp om nødvendig. Det hører med til historien at jeg et par dager senere ble hasteoperert på grunn av en hjertetilstand som i verste fall kunne føre til en brå død. Jeg reagerer sterkt på at mannen i 40-årene som hadde kraftige brystsmerter, ble overlatt til seg selv i akuttmottaket. I påvente av en medisinsk undersøkelse som dessverre lot vente på seg… 

Alt om hjertesykdom er nå samlet i egen kategori

NYHET! Jeg har samlet alle artikler om «Hjertesykdom» i en underkategori av «Helse». Vil du lese mer om mitt sykdomstilfelle – eller lese andre innlegg om hjerte- og karsykdommer, finner du mange innlegg i den nye kategorien.

 

La andre få vite om dette innlegget..