Viktig før snøen blir regntung

En buksbom har fått mye mer snø enn den klarer å bære. Det blir enda verre når snøen blir regnstung. Foto - johnsteffensen. No

Viktig før snøen blir regntung

Vi skriver 20. januar 2024, og en betydelig temperaturendring er meldt. De siste ukene har vært kjølige, og mange har fått uvanlig mye snø, snø som har lavet ned i enorme mengder. Dette har skapt store ringvirkninger, ikke minst for kollektivtrafikken og snørydding både av veier og fortau.

Snøen blir med ett betydelig tyngre

I hagen har snøen lagt sin enorme, hvite dyne over landskapet, og mange busker og trær huser i øyeblikket betydelige mengder snø. Enn så lenge klarer de seg greit, men problemene oppstår når snø blir til regn. Da blir snøen med ett betydelig tyngre. Det kan fort bli mer enn mange av hagens vekster tåler. Resultatet blir blant annet greiner som knekker, og de brekker lettere nå som de fleste plantene er i hvile og uten sevje i greinene.

Rimelig og fornuftig tiltak i hagen

Snotung buksbom. 348x348 foto johnsteffensen. No
Buksbom tynget ned av snø.

Et fornuftig og ikke minst rimelig tiltak er å gå ut i hagen og riste snøen av de buskene som lett kan bli ødelagt nå som været snur. Ta et godt tak i busken eller treet og rist grundig. Tørr snø ramler lett av, og planten er klargjort for mildværet som snart setter inn. 

Unngå at hageplantene blir skadet 

Buksbom frigjort for sno. 348x348 foto johnsteffensen. No
Samme buksbom frigjort for snø og klar for regn.

Så derfor; ikke glem dette nå. Til våren vil både du og plantene være sjeleglad for at du intervenerte da det hele holdt på å skjære seg. Gå ut i hagen nå, så unngår du at hageplantene blir skadet når snøen blir regntung.

Utvalgte selskapsleker der absolutt alle kan være med. Bare på johnsteffensen. No
Flest gratis selskapsleker på nett

La andre få vite om dette innlegget..