Korridorpasienter – Fri og bevare meg vel…!

Ingen har flere korridorpasienter enn helse vest. (foto: johnsteffensen. No)

Flest korridorpasienter

i Helse Vest

Ingen har flere korridorpasienter enn helse vest. (foto: johnsteffensen. No)Bergens Tidende kunne 28. november fortelle at ingen helseregioner har så mange korridorpasienter som Helse Vest. Her er det til sammenligning fire ganger(!) flere korridorpasienter enn i Helse Midt-Norge.

I Helse-Vest må 2,7 prosent av pasientene ta til takke med en korridor-seng. Selv om helseministeren har stilt krav til at det normalt ikke skal finnes korridorpasienter, så er det ingen regionale helseforetak som klarer å nå dette målet. Dette i følge Riksrevisjonens kontroll.

Jeg var også en av mange korridorpasienter

Jeg har i et tidligere innlegg (klikk her) beskrevet hvordan jeg opplevde å være korridorpasient på Haraldsplass sykehus like før jeg ble hjerteoperert. Da skrev jeg bl.a. følgende: 

«Men det var ikke lenge Adam var i paradis. Neste dag ble jeg overført til hjerte- og lungeavdelingen, noe som ble en skikkelig nedtur! I over ett døgn hadde jeg vært alene på tremannsrommet på observasjonsposten. Nå måtte jeg, uvisst av hvilken grunn, sendes videre i systemet, for å bli korridorpasient i den trange, mørke og støyfulle gangen i tredje etasje.

Korridorpasienter har ikke alltid så mye vakkert å se på. Denne sykehuskorridoren var ikke på haraldsplass, men like fullt på ett av stedene jeg oppholdt meg som pasient. Ikke noe vakkert skue akkurat... (foto: johnsteffensen. No)Å ligge i denne lite trivelige korridoren ble en sterk påkjenning for meg, ikke minst fordi jeg to år tidligere hadde hatt min dødssyke svigermor liggende i samme korridor, som samtidig huset ni andre pasienter man ikke hadde rom til.

Nå var det altså min tur – i samme korridor! Snart kom alt veltende inn over meg. Ikke bare assosiasjonen til traumet med min kjære svigermor, men også usikkerheten rundt min egen sykdom.

At jeg to måneder tidligere hadde mistet min eneste bror, og at jeg to måneder før det igjen hadde mistet et barnebarn under svært tragiske omstendigheter, gjorde korridortilværelsen vanskelig for meg.

Jeg var knust og gråt mine modige tårer, snudde meg mot veggen og hadde mest av alt lyst til å skrive meg ut på eget ansvar…»

 

Korridorpasienter over alt

Jeg forteller enda mer om denne traumatiske opplevelsen, og jeg unner absolutt ingen å måtte tilbringe netter i en overfylt sykehuskorridor. På Haraldsplass var det endatil så fullt at man også måtte plassere korridorpasienter i nærheten av heisen og trappehuset, samt i dagligstuen.

Les mer om korridorpasienter

La andre få vite om dette innlegget..