Leker til barnebesøk (5)

Leker til barnebesøk

Leker til barnebesøk (johnsteffensen. No)Barnebesøk

 

Tre oppvisningsleker til…

Her følger tre leker til som kan gi et barnebesøk det lille ekstra.

 

Leker til barnebesøkDel 5   Leker til barnebesøk

 

OPPVISNINGSLEK  NR 13    😀 

Flytte klyper

2 deltakere har hver sin snor med klesklyper foran seg. Snorene kan henge mellom stoler. Det må være litt avstand mellom snorene, men ikke alt for lang heller. Deltakerne skal nå forsøke å kvitte seg med sine klyper ved å flytte dem over på motstanderens snor. Den som først klarer å få egen snor fri for klyper, har vunnet.

Om du har for mange klyper, kan leken ta litt tid. Da kan du gjøre ett av to: a) Gi deltakerne en tidsfrist og tell opp hvor mange hver av dem har når tiden er ute, eller b) du sørger for at det ikke er for mange klyper på snorene.

 

OPPVISNINGSLEK NR 14    😀 

Putte i eske

Til denne leken er det en fordel om leklederen velger to barn/personer som er litt kvikke i hodet og munnen. De to deltakerne skal annenhver gang nevne gjenstander som får plass i en vanlig fyrstikkeske. Kun kort betenkningstid er tillatt!

Leken egner seg også som skriftlig lagkonkurranse. Oppgave: I løpet av to minutter skrive ned alle ting som får plass i en vanlig fyrstikkeske. Leken kan også gjøres vanskeligere ved at a) alle tingene skal begynne på en bestemt bokstav, eller b) alle tingene skal befinne seg i det rommet man oppholder seg i akkurat nå.

 

OPPVISNINGSLEK NR 15    😀 

De 7 ulykker

4 deltakere. Tre av dem går ut av rommet. De skal ikke kunne høre det som foregår i lekrommet!

Den ene som blir igjen inne i rommet, får høre en historie som leklederen forteller. Han/hun som står der, skal deretter fortelle samme historie videre til nestemann (som blir hentet inn fra naborommet). Denne skal deretter fortelle historien videre til nestemann. Sistemann som kommer inn, skal fortelle det som er igjen av historien. (Det pleier vanligvis ikke være så mye..) Leklederen kan til slutt lese historien en gang til. 

Slik lyder fortellingen:

De 7 ulykker

Herr Gunnar Torleif Gudmundsen kom en dag for å se på sitt nye hus sammen med sin kone. Huset var nesten ferdig på det tidspunkt. Det eneste som manglet, var pipen eller skorsteinen, og i stedet for den var det et hull gjennom hele huset fra kjeller til loft. På loftet sto en bøtte med murstein som skulle brukes til pipen – og da denne bøtten sto slik til at den kunne sees utenfra, ble de enige om at de skulle flytte den.

Til hanken på bøtten var det festet et tau som gikk gjennom en trinse i taket og ned gjennom hullet. Herr Gunnar Torleif Gudmundsen fant da ut at han bare kunne fire bøtten ned gjennom hullet. Han gikk derfor ned i kjelleren og tok tak i tauet der nede. Men da konen sparket bøtten ut i hullet, viste det seg at bøtten var tyngre enn Gunnar Torleif Gudmundsen, med den følge at Gunnar Torleif Gudmundsen føk opp gjennom hullet, mens bøtten falt nedover. De møttes på halvveien, og Gunnar Torlief Gudmundsen fikk et kraftig dult i magen. Det var første ulykke.

Bøtten og Gunnar Torleif Gudmundsen fortsatte nå i hver sin retning. Bøtten traff murgolvet nede i kjelleren med slik kraft at bunnen gikk av og mursteinene falt ut. Det var andre ulykke.

Samtidig slo Gunnar Torleif Gudmundsen hodet oppunder mønet så han ble halvt svimeslått. Det var tredje ulykke.

Siden nå alle mursteinene hadde falt ut av bøtten, var den blitt lettere enn mannen. Dermed fór mannen ned og bøtten opp. De møttes igjen på halvveien, og Gunnar Torleif Gudmundsen fikk nok et puff i magen. Det var fjerde ulykke.

Herr Gunnar Torleif Gudmundsen fortsatte så i stor fart mot kjellergolvet. Idet han nådde dette, ble han slått fullstendig i svime og mistet derfor taket i tauet. Det var femte ulykke.

Bøtten som på dette tidspunkt hang oppunder mønet, falt dermed ned gjennom hullet og traff Gunnar Torleif Gudmundsen i hodet. Det var sjette ulykke.

På dette tidspunktet tålte imidlertid ikke fru Gunilla Ludmilla Gudmundsen mer. Hun besvimte og falt ned gjennom hullet og rett opp i bøtten. Det var sjuende ulykke..

Leker til barnebesøk fins på www.johnsteffensen.no

For andre leker: Klikk på knappene nedenfor:

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/11/leker-til-barnebesok-1/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 1[/button]

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/11/leker-til-barnebesok-2/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 2[/button]

 

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/11/leker-til-barnebesok-3/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 3[/button]

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/11/leker-til-barnebesok-4/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 4[/button]

 

 

Husk bok-auksjonen til inntekt for SOS barnebyer! Trykk på knappen nedenfor:

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/12/sjelden-og-spennende-fantasy-fortelling-til-inntekt-for-sos-barnebyer/» color=»purple»] Bokauksjon til inntekt for «SOS Barnebyer»[/button]

 

Nesten hver fredag; nye leker til barnebesøk.  

 

La andre få vite om dette innlegget..