Leker til barnebesøk (14) – Tre enkle leker der alle barna kan være med

Leker til barnebesøk. Du finner svært mange leker til festen på www. Johnsteffensen. No

Leker til barnebesøk

Del 14 – Leker til barnebesøk der alle barna kan være med 

Tre koselige småleker til barneselskapet

Stadig flere får øynene opp for det å leke i barnebesøk. Mange søker derfor på johnsteffensen.no for å finne gode leker til festen. Ingen ting er som en fysisk lek sammen med gode venner. Nettbrett, mobil, data, film etc. kan trygt legges til side og erstattes med en god gammeldags barnelek eller to. Det er ikke mye som skal til, mange av lekene krever minimalt med forberedelse.

 

ALLE MED…   NR 10   :mrgreen:  

Svartekunst

Denne leken er avtalt spill, dvs. at begge som er i aksjon vet hva som skal skje – og på hvilken måte. Den ene av de to forlater rommet, mens den andre blir igjen sammen med resten av besøket og hører hva barna kan enes om. I fellesskap kommer de frem til en bestemt gjenstand som fins i rommet, en gjenstand barna skal tenke hardt på. Når de er blitt enige, kalles den som forlot rommet, inn igjen. Leklederen begynner så å spørre den sist ankomne: «Tenker vi på pianoet?»«Tenker vi på taklampen?»«Tenker vi på golvteppet?» osv.

Gjetteren svarer kontant nei inntil han hører det som er leklederens «stikkord». Det er en ting som er SVART. Dette betyr at den som spør, må passe på å si ordet SVART om f.eks. skoen, ovnen, flatskjermen etc. like før han sier navnet på den gjenstanden som forsamlingen har tenkt på.

NB! De to som kan leken, kan like gjerne bli enige om at det riktige svaret er den gjenstanden som av leklederen utropes med en FARGE. Dette kan være greit hvis det er forholdsvis få svarte gjenstander i rommet. Gjetteren vet dermed at når leklederen plutselig sier en farge, f.eks. den GRØNNE stolen, det RØDE pleddet, osv. så er det dette som er løsningen.

 

ALLE MED…   NR 11       :mrgreen:

Kaste terning

Denne leken er en superartig aktivitet for en familie på hyttetur e.l., men den kan med stort hell også gjennomføres i et barneselskap. Hele besøket kan være med i denne leken, i hvert fall hvis alle får plass rundt et bord. Alle får 3 fyrstikker (evt. knapper, mynter, spillkort e.l.) hver. Dessuten trengs en terning på deling.

Terningen kastes etter tur. Får en spiller 1, skal han gi én fyrstikk til spilleren som sitter til venstre for seg. Får han 2, skal han gi én fyrstikk til spilleren til høyre. Får han 3, skal han legge én fyrstikk midt på bordet. Denne fyrstikken går da ut av spillet. Slår en spiller 4, 5 eller 6, må han enten trille på nytt helt til han får 1, 2 eller 3 (eller sende terningen videre til nestemann. Bli enige om hvilken regel dere følger før leken startes.) Den som til slutt sitter igjen med fyrstikker, har tapt

 

ALLE MED…   NR 12    :mrgreen:

Grip stokken!

Alle står i ring. Midt i ringen er leklederen. Han har en stokk, og denne holder han ved å støtte håndflaten mot toppen av stokken. Lederen nevner en av deltakerne ved navn samtidig som han slipper stokken. Hvis han eller hun som hørte navnet sitt bli oppropt, klarer å gripe stokken før den faller på golvet, er det han eller hun som får stå i midten og fortsette leken. Hvis gutten eller jenten ikke får grepet stokken, fortsetter leklederen til en av de andre klarer å gripe den. Men husk; det er bare den som hører navnet sitt bli ropt, som får fange den fallende stokken.

Klikk her for flere leker til barnebesøk. Www. Johnsteffensen. No
Klikk på tegning for flere leker til barnebesøk

Prøv også: Leker til barnebesøk (1)

Se også: Leker til barnebesøk og mange selskapsleker for voksne

La andre få vite om dette innlegget..