Leker til barnebesøk (3)

Leker til barnebesøk. Enda flere oppvisningsleker får du her; på www. Johnsteffensen. No

Leker til barnebesøk (johnsteffensen. No)Barnebesøk

Leker til barnebesøk er beregnet på barn opp til 10 – 12 års alder. Senere vil serien utvidet med flere lek-aktiviteter, også for større barn/unge. På litt sikt planlegges også en serie med selskapsleker… 

 

Enda flere gode oppvisningsleker…

 

Leker til barnebesøk. Enda flere oppvisningsleker får du her; på www. Johnsteffensen. NoDel 3   Leker til barnebesøk

 

OPPVISNINGSLEK NR 7   😀 

Tråkke på ballong

Denne leken kan gjøres på minst to måter:

1: Sett sammen to lag med fire deltakere på hvert. La det være forskjell på ballongfargene fra lag til lag. Det ene laget får f.eks. røde ballonger, det andre blå. Deltakerne binder ballongene rundt anklene slik at de henger og slenger etter føttene. Hver deltaker har to ballonger, en på hver fot. Nå gjelder det å tråkke i stykker motstanderlagets ballonger, samtidig som en prøver å redde sine egne.

2: I stedet for lagkonkurranse kan denne leken gjøres individuell. Dvs. at man kjemper alle mot alle (ikke på lag). Nå kan det gjerne være 6 – 8 deltakere alt etter hvor mye plass en har til rådighet. Den som får sprukket sin ballong sist, har vunnet. (PS! De som ikke har flere ballonger igjen, forlater arenaen straks det skjer.)

 

OPPVISNINGSLEK NR 8   😀 

Hvor er du?

To deltakere med bind for øynene plasseres på hver sin krakk rett overfor hevrandre. De har hver sin tykk, sammenrullet avis i hånden. Først spør den ene: «Hvor er du?» Den andre svarer tydelig: «Her!» Oppgaven er at den første (den som spurte) skal prøve å treffe den andre i hodet med avisen. Etter ett slag, byttes rollene. Slik fortsetter de til lederen avbryter. Det er med andre ord om å gjøre å skifte stilling raskt, etter at man har svart «her!». Det er ikke lov å flytte seg fra krakken!

Etter litt blir det enda morsommere hvis den ene får fjernet sitt bind uten at den andre vet det…

 

OPPVISNINGSLEK NR 9   😀   

Blyant i flaske

Tre deltakere kan være passe til denne leken. På forhånd har leklederen funnet tre blyanter som er like lange og har limt fast (med tape) en taulengde til toppen av blyanten. Tauet skal brukes som belte rundt hver deltaker, og når snoren er bundet fast, skal blyanten henge ned BAK gutten/jenten. Pass på at den henger et stykke (ca 5 – 10 cm) over over flasketuten som er plassert bak hver deltaker. Oppgaven blir nå å tre blyanten (som altså henger ned fra ryggen)  inn i  flasketuten. En har selvsagt ikke lov til å bruke hendene, men knærne må nok bøyes noe. Den som først får blyanten tredd inn i sin flaske, har vunnet.

Leken blir enda vanskeligere om deltakerne samtidig må holde styr på en oppblåst ballong mellom knærne.

www.johnsteffensen.no

NB! NESTEN HVER FREDAG FØLGER FLERE LEKER TIL BARNEBESØK

For andre leker: Klikk på de grønne firkantene nedenfor:

OPPVISNING 1 – 3   😀            OPPVISNING 4  – 6   😀 

 

La andre få vite om dette innlegget..