Vurderer enda strengere korona-tiltak i Norge

Foto amoon ra. Unsplash. Etterbehandlet.

Vurderer strengere korona-tiltak for eldre.

Sett i lys av at eldre mennesker er mer utsatt for å bli veldig syke av covid-19, vurderer regjeringen nå å innføre spesielle restriksjoner for de eldste i samfunnet. I Storbritannia har rundt 1,5 millioner med økt risiko for koronavirussmitte fått beskjed om å holde seg hjemme i 12 uker. Dette er et tiltak som vil minske presset på helsevesenet, samt redusere antall dødsfall i risikogruppen. Håper man…

Foto øverst: Amoon Ra / Unsplash

Også i Norge er det mange som lever i karantene – enten frivillig eller pålagt. Tiltakene for begrensning av koronasmitte er nødvendig, men de kan også ramme ganske brutalt. 

En godt og vel 90 år gammel slektning bor alene og mottar flere daglige besøk fra kommunens hjemmetjeneste. Den gamle føler seg utrygg og trenger hjelp til mye. Blant annet å få vaske seg ordentlig. Dusjing har normalt foregått hver 14. dag, men etter koronautbruddet er dusjing satt på vent. Nå får hun ikke dusje i det hele tatt i overskuelig fremtid. Kommunen har innført restriksjoner som umuliggjør dusjing. Se for deg hvilken livskvalitet dette blir for henne og hennes mange likesinnede som neppe får dusje på flere måneder. Hjemmekarantene er ikke bare-bare, det er sikkert.

Morsom hjemmekarantene med johnsteffensen. No foto ben white unsplash
Klikk på bildet

En annen jeg kjenner, bor i bofellesskap fordi han trenger hjelp til å ta vare på seg selv. Forleden hadde han rund dag, noe han hadde sett frem til lenge. De siste dagene kunne vi følge nedtellingen hans på Facebook. Den siste timen før han gikk inn i sitt nye tiår, fikk vi høre nytt fra ham cirka hvert femte minutt. Men pga. covid-19 kunne han ikke få noe besøk på bursdagen sin, bare telefonoppringninger og gratulasjoner i sosiale medier. Selv ikke innenfor bofellesskapet skjedde det noe som helst. Hans store dag ble feiret uten så mye som et lite kakestykke. Det er er korona-tider, må vite. Og da hjelper det ikke om man har rund dag, selv ikke et lite kakestykke til jubilanten var det mulig å oppdrive.

De to tilfellene over er bare toppen av et ufattelig stort isfjell. Korona-pandemien har snudd opp ned på det meste i livene våre. Vi får håpe og be om at marerittet kan ta slutt raskere enn mange eksperter frykter…

Les også:

Koronabarn og koronavoksne

 

La andre få vite om dette innlegget..