Trening med svært mange bonuseffekter

Running 1 forside

En blir aldri upåvirket av trening. En blir heller ikke upåvirket av å høre om treningens utrolig mange positive effekter! Jeg var skeptisk lenge. Hadde liten tro på at trening var noe videre. Trening var oppskrytt, mente jeg. Men det var før… Nå vet jeg at jeg tok feil. Grundig feil. Da jeg måtte tvinge meg selv til å trene, fikk jeg snart et helt annet syn på det å være fysisk aktiv. Bare hør…

Varighet · intensitet = effekt

Trening var oppskrytt, mente jeg. Men det var før...Fysisk aktivitet øker kroppens produksjon av endorfiner, et morfinlignende stoff som blant annet gir deg psykisk stimulans; økt evne til å takle stress, bedre humør samt en følelse av overskudd og mer energi!

Fysisk aktivitet har også flere fordeler. Blodkarenes kapasitet økes, noe som gir lavere risiko for blodpropp, lavere blodtrykk, bedre søvn, mindre slitasje på hjertet samt mer oksygen til hjernen og bedre oksygenopptak i lungene.

Å være i aktivitet gir dessuten sterkere skjelett og økt muskelmasse. Dermed får du bedre kroppskontroll, økt selvtillit, bedre sex samt at risikoen for beinskjørhet reduseres.

Endelig skal nevnes at fysisk aktivitet stimulerer energiomsetningen i kroppen. Dette fører bl.a. til færre fettstoffer i blodet, lavere kolesterolnivå, bedre blodsukkerregulering, redusert insulinbelastning, økt fettforbrenning, bedre kontroll med sult og bedre vektkontroll.

Treningstidspunktet på dagen betyr ikke noe, det avgjørende er at du gjør det. Varighet multiplisert med intensitet har betydning for effekten på kondisjon, styrke og vekt.

 

La andre få vite om dette innlegget..