Det vanskelige vennskapet

Ansikt 10001

John steffensen tegnet av bjarte leithaug– Det var det andre verset jeg ikke likte… Fattern hadde nettopp gitt meg anerkjennelse for melodien. Muttern også, men hun syntes godt om teksten. Jeg kjente tenåringsblodet bruse i meg. Jeg merket en gryende irritasjon. Kunne fattern virkelig mene at det andre verset ikke holdt mål, det verset som jeg selv var mest fornøyd med?

– Hva er i veien med andre verset? spurte jeg surt. – Syng det en gang til, foreslo min far. Fattern var en klok mann. Han hadde mange fornuftige meninger og snakket aldri folk etter munnen. Jeg hadde respekt for ham, men hadde vansker med å innrømme det, i hvert fall overfor ham. Nå hadde han ytret seg kritisk om min nyeste sang; «Vennskap», og så var ikke mannen fornøyd. Endatil det verset som jeg selv var aller mest tilfreds med… Sånt gikk ikke an. Han kunne umulig mene det!

Jeg la gitaren godt til rette i fanget. Fattern lot avisen gli ned på golvet, og all hans oppmerksomhet var rettet mot meg. «I nøden får du lære hvem som er din venn, han vil den første være som gir deg hjelp igjen!» sang jeg med innlevelse og patos. Så lot jeg gitaren hvile; – Hva i huleste er i veien med dette? Jeg klarte dårlig å skjule min frustrasjon, min skuffelse.

– Det er bare ikke slik det er, sa fattern. – Det vil si, det er ikke feil det du synger, for det kan arte seg sånn også. Men… nå tok han av seg lesebrillene og så rett på meg: – John, sa han med alvorlig mine: – Det er når du har medgang, når noe går godt for deg, når du lykkes eller har suksess der andre ikke får det til, det er da du merker hvem som er din virkelige venn. Det er han eller hun som gleder seg med deg, som oppriktig unner deg medgangen og som aldri baksnakker deg – eller forsøker å ødelegge for deg bak ryggen din… Det er i medgang du får lære hvem som er din venn… avsluttet fattern. 

Han hadde gitt meg noe å tenke på. Sangteksten ble aldri omskrevet, men det som fattern hadde formidlet, brukte jeg som intro hver gang jeg sang den lille visen om det vanskelige vennskapet…  

La andre få vite om dette innlegget..

4 Comments on “Det vanskelige vennskapet”

  1. Hei John!

    Kjempe fin tegning av deg og en tekst med mange sannhetsord man bør legge seg på hjertet.

    Fra Ingebjørg

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Er imponert over Bjarte Leithaugs tegning. Han har mange talenter… Jeg pris på din fine respons! Ha en flott dag!
      John

Comments are closed.