Bibelord: Hvordan kan vi vite veien?

Tegning benoit de haas pixabay

Bibelord

Tomas sier til ham: «Herre, vi vet ikke hvor du går. Hvordan kan vi da vite veien?»  Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg. 

(Johannes 14, 5-6)

Selv om det ikke var lenge igjen til Jesus skulle dø på korset, og han flere ganger hadde forberedt disiplene på at det var slik det skulle skje, virker det som om Jesu følgesvenner ikke helt har forstått dette.  Men selv om disiplene tilsynelatende stiller seg uforstående, er det en av dem som våger å ta bladet fra munnen og spørre. Mye har vært sagt og skrevet om tvileren Tomas. Ikke alltid har dette kommet godt ut for hans vedkommende, men her aner vi også hvilken støpning Tomas egentlig var; han var ærlig – og han våget!

Kan hende er det noen som mener at Jesus med sitt svar, virker ekskluderende, og at han med dette faktisk viser lite kristent sinnelag. Jesu betingelse for at vi skal kunne komme til Gud, er at Jesus er den eneste veien til evig liv. Ikke særlig rundhåndet eller raust vil noen tenke. Men når Jesus forteller at han er den eneste veien til Gud, så mener han det. Så enkelt – så vanskelig!  (JS)

 

Ta vare på Guds ord!

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Les også «Om du fins, Gud…»

Foto:  Benoit De Haas (Pixabay)

Ta deg tid til denne nydelige fremførelsen med Charity Gayle. Ha en oppløftende dag!

La andre få vite om dette innlegget..