Hjemlov

Hjemlov. Foto casey horner unsplash

«Derfor er vi alltid ved godt mot, selv om vi vet at så lenge vi er hjemme i kroppen, er vi borte fra Herren.» (2. Korinter 5,6)

Din tid er na... Timeglasset ikon xx nathan dumlao lprreju2gbq unsplash 1
Ukens bibelord – 54

Jeg husker godt første gangen jeg hørte ordet «hjemlov» om en som var død. Mannen var stille og trist da han plutselig sa: «Mamma har fått hjemlov.» Jeg må innrømme at jeg ble satt litt ut, for jeg hadde aldri hørt noen bruke det uttrykket. Derfor lurte jeg på om moren hadde vært bortreist eller noe sånt… Straks jeg hadde stilt spørsmålet, skjønte jeg hva dette handlet om. Mannens reaksjon var ikke til å ta feil av, dette var noe han opplevde som uendelig trist, og min dumme kommentar gjorde sorgen enda verre. Jeg kunne ha sunket gjennom et hull i gulvet…

Det er mange som kvir seg for å ta ordet «død» i sin munn. De prøver å distansere seg fra det ved å si at han eller hun har gått bort – eller har gått ut av livet. Men for en kristen er livet ikke en reise lenger og lenger bort. For den kristne er livet en reise nærmere og nærmere der man hører hjemme. Dette er hva den kristne håper og tror; at han en gang skal få lov til å komme hjem. Få hjemlov.

Ta vare på Guds ord… Husk din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Foto øverst:  Casey Horner / Unsplash – Timeglassfoto: Nathan Dumlao (Unsplash)

La andre få vite om dette innlegget..