Selskapsleker for voksne (12) – Gaveleken eller pakkeleken

Gaveleken eller pakkeleken slår alltid godt an. Johnsteffensen. No. Foto: digitalaivault (pixabay)

Selskapsleker for voksne

Av alle selskapsleker er gaveleken blant de mest populære. Spennende, engasjerende og morsom! Det bør imidlertid ikke være alt for mange deltakere, selv om det fins råd for dette også.

Gaveleken eller pakkeleken

Leker til festen – selskapsleker 12

Johnsteffensen. No har norges største utvalg av gratis selskapsleker på nett.
Selskapsleker. Det fins flest på johnsteffensen. No

Gaveleken fins i flere varianter. Den kalles også pakkeleken. Senere vil jeg bringe enda en variant av denne.

Om dere er mange, kan leken deles opp i flere «gavegrupper» som er plassert rundt hvert sitt bord. 

Utstyr: Alle gjester tar med seg en gave til besøket/festen/samværet. På forhånd har dere avtalt gavens pris; f.eks. 50 kroner. (Det går helt fint om beløpet splittes opp i flere gaver, f.eks. to gaver til hhv. 20 og 30 kroner). Ekstra artig blir det om gjestene gjør litt kreative og utradisjonelle innkjøp, gaver som kan vekke latter eller begeistring. Gavene pakkes pent inn, gjerne med ekstra mye papir, esker etc. Dere trenger også en eller to spillterninger + samt en alarm (klokke eller mobiltelefon) som varsler når avtalt tid er ute.

Del 1:

Under festen, klubbkvelden, vennesamværet, helgekosen, firmafesten, julebordet etc. sitter dere rundt et bord der alle pakkene er plassert midt på. Før dere setter i gang, avtaler dere følgende: A: Hvem skal starte?   B: I hvilken rekkefølge (med eller mot klokken?)?  C: Hva skal til for å kunne forsyne seg med en gave? En sekser? Eller kanskje to like (hvis dere triller med to terninger)

Quiz på quiz på johnsteffensen. No - du finner en mengde quizer på www. Johnsteffensen. NoEn måte å gjøre dette på (VERSJON A) er at den som har forsynt seg med en pakke – etter å ha fått en sekser (hvis det er det som var avtalt), åpner pakken for å se hva som er inni. En annen måte å gjøre dette på (VERSJON B) er at den som har fått gave, IKKE åpner pakken nå, men lar den ligge uåpnet foran seg på sin del av bordet. Etter hvert vil noen av gjestene få flere pakker enn andre, det er jo terningen som bestemmer. Deltakerne kaster terning etter tur, og det er bare det forhåndsavtalte antall øyne som gir rett til å forsyne seg fra bordet. Til slutt er gavehaugen borte.

Sjekk mange interaktive quizer som også kan egne seg på festen

Del 2:

Nå starter del to av leken, og det er her alarmen kommer inn. Først avtales det hvor lenge dere skal holde på; 10 min., 15 min., 20min. etc. (Avhengig av hvor mange dere er.) I denne delen av leken skal det trilles videre med terningen/terningene. Nå skal deltakerne forsyne seg av hverandres gaver, dvs. de som ble vunnet i den første delen av leken. Alle triller terning, også de som ikke vant noen gave i del 1. Den som får 6 (eller avtalt antall øyne), får nå velge seg en gave fra en av de andre deltakerne. Dersom dere har valgt VERSJON B er gavene fremdeles innpakket, mens dere i VERSJON A kan se hvilken gave hver enkelt fikk i første del. Den som ut fra terningene får lov til å innkassere en gave, velger nå hvilken som helst gave eller gjenstand fra hvem som helst rundt bordet.

Slik fortsetter leken, ingen «eier» sin gave før alarmen kimer (etter avtalt tid). I samme øyeblikk som alarmen ringer, er leken ferdig. De gavene som den enkelte har erobret ved dette tidspunktet, får vedkommende beholde.

Foto øverst på siden: digitalaivault (Pixabay)

En annen vri på leken:

Gaveleken eller pakkeleken fins i mange varianter. Her er en annen vri...Vertskapet har pakket inn noen smågaver i meget store pakker – dvs. usedvanlig godt innpakket. Gaven eller gavene ligger på bordet, og det trilles terning. Den som får riktig antall øyne (etter forhåndsavtalen), tar på seg votter eller boksehansker og starter å pakke opp gaven. I mellomtiden triller de andre rundt bordet terning. Straks en annen får riktig antall øyne, overtar denne gaven og vottene/boksehanskene – og fortsetter å pakke opp der den forrige slapp. Snart er det enda en som får riktig antall øyne, så blir det han/hun som overtar. Slik fortsetter leken helt til en er kommet inn til gjenstanden. Han/hun som først når inn til selve gaven, får beholde den. 

Du vil trolig også like de mange festsangene som fins på johnsteffensen.no

Neste selskapslek: Gavestafett – eller: Pakkevandring på rim

Alle selskapsleker for voksne

ORDJAKTEN 1 Delord-svar: Kongegemal

Selskapsleker for voksne fins på www.johnsteffensen.no – Norges største utvalg av gratis selskapsleker på nett!

 

La andre få vite om dette innlegget..