Selskapsleker (39) – Når man vil le mye og ha det sprøtt sammen

Festleker. Du finner flest selskapsleker for voksne på www. Johnsteffensen. No

Selskapsleker for voksne

Garantert moro. Latteren sitter løst rundt bordet.

Leker til festen – selskapsleker 39

«Hva sa du?»

Til denne leken trengs det biter av stiv papp + saks + noe å skrive med + små papirlapper. Alle deltakerne får hver sin stive kartongbit, mens leklederen har flere pappbiter i reserve. Bitene skal brukes på høykant i munnen, og det er viktig at de er stive. De skal holde munnen vidåpen. Dersom bitene ikke passer, justeres de med saks. Om noen ødelegger sin bit, får de en ny.

Del ut en vanlig papirlapp til hver (f.eks. en Post-it-lapp).  Be dem skrive navnet på en kjent artist eller skuespiller. Samle deretter inn lappene og legg dem i en skål. La deltakerne trekke hver sin lapp. Det gjør ingen ting om man trekker sin egen lapp. Oppgaven går ut på at deltakerne etter tur skal svare høyt på hvem som er deres favorittartist, dvs. at de skal lese opp navnet som står på lappen samtidig som de har pappbiten på høykant mellom fortennene eller leppene. Det blir garantert vanskelig å skjønne hva den enkelte lirer av seg. Her blir det mange morsomme ansikter, mange rare lyder og mye uforståelig.  La hver enkelt prøve flere ganger til han/hun gjør seg forstått. (…. Hva var det du sa?)

Når man har gått runden med favoritt-artisten, gjøres tilsvarende med noe annet, f.eks. navnet på en middagsrett. Alle skriver navn på en matrett og legger lappen i skålen. Deretter trekker hver enkelt en lapp. Når det er deres tur, skal de svare på hva som er det aller beste de vet. Svaret står skrevet på lappen de trakk, og det sies høyt mens pappbiten står på høykant fremst i munnen.

Leken fortsetter på samme måte med flere oppgaver: 1) Den beste bilen, 2) En sykdom, 3) Beste bok, 4) Favorittferiested, 5) Beste idrett,  6) Fineste fugl, etc. 

Festlek 39 handler helt enkelt om å ha det gøy sammen. Den passer for liten og stor. Husk; vi har ikke mer moro enn vi lager selv. PS! Den stive pappbiten skal ALLTID være på høykant fremme i munnen før ordet på lappen sies.

Neste selskapslek: To sannheter og en løgn

Alle selskapsleker for voksne

 

La andre få vite om dette innlegget..