Små barn får sagt det…

Små barn får sagt det... Foto alyssa stevenson retusj unsplash. Www. Johnsteffensen. No

En fireårings hverdagsbetraktninger…

Små barn har sin egen virkelighetsoppfatning og sin egen evne til å uttrykke tanker om ting de ikke helt forstår – eller kanskje er det nettopp det de gjør…?

Følgende sitater er autentiske – fra ett av våre barnebarn, den gangen han var fire år gammel:

Små barn får sagt mye rart - fra sitt ståsted

Far og sønn hadde snakket om hvor maten (fårepølsen og biffen) kommer fra… Da tenker den lille gutten seg litt om, før han sier: «Hvis det er noen kuer og sauer i byen, som vi ikke vil ha, så kan vi bare kaste de til pirayaene… For pirayaene må jo ha mat de og…!»

– – –

Den lille gutten elsker å gå i Akvariet. Han har vært der mange ganger før. En dag sier han til pappaen sin: «Pingviner smaker som kylling. Men vi kan ikke spise de som er på Akvariet, for da kommer vaktene og besvimer oss!»

– – –

Fireåringen sitter og spiser klementiner under en tur ved Tveitevannet. Da kommer det ettertenksomt fra den lille: «Om vi kaster skallet her, så blir det til jord, for nå er vi i naturen. Men kanskje kommer det en and og spiser det først. Men ikke mus, for de liker ost – og det kan de kjøpe i musebutikken!»

– – –

Og til sist en rapport fra guttens barnehageavdeling: «I barnehagen er det tre jenter vi kan kysse om vi vil…» (Sagt etter dagens kysselek med tre av jentene i barnehagen.)

– – –

Et tips til slutt: Har du små barn hjemme – eller på besøk: Skriv ned gullkornene i en bok. Du får garantert bruk for dem en dag. Hvem har sagt at konfirmasjonstaler eller bryllupstaler behøver å være kjedelige?

Les også flere «Fra barnemunn. Små barn får sagt det…»

Foto øverst (i vignetten): Alyssa Stevenson / Unsplash

La andre få vite om dette innlegget..

2 Comments on “Små barn får sagt det…”

    1. Enig med deg 🙂 De minste har ofte et litt annet perspektiv på tingene. Og virkelighetsoppfatning.

Comments are closed.