Antioksidantrik mat styrker kroppens forsvar

Crop frokostblanding mh9004386971

Naturlige antioksidanter i mat overgår ethvert kosttilskudd fullstendig! 

Blåbær er sunt, ikke minst viltvoksendeAntioksidantrik mat kan i følge nyere forskning redusere risikoen for kroniske sykdommer. Ny norsk forskning bekrefter at antioksidanter i bær, frukt, nøtter og grønnsaker kan beskytte mot hjerte- og karsykdom, Alzheimer og kreft.

Professor i ernæring, Rune Blomhoff, ved Universitetet i Oslo, fremholder overfor Dagbladet at «hvis arvestoffet eller DNA får mye skade, kan dette øke risikoen for kreft. Hvis også veggene i blodårene får mye slik skade, kan det føre til hjerte- og karsykdom. Og hvis mye slik skade akkumuleres i spesielle deler av hjernen, kan det gi økt risiko for Alzheimer.» 

Antioksidantrik mat fører til endringer i blodcellenes genuttrykk, noe som tyder på at denne typen kosthold er gunstig for å styrke kroppens forsvarsprosesser – og til å bekjempe oksidativt stress i cellene. Vil du vite mer om dette, les innlegget i «Antioksidanter ↔ Frie radikaler«.

I følge professor Blomhoff er utfordringen å finne frem til de riktige antioksidantene – og de riktige matvarene. Det fins forholdsvis få studier på helseeffekten av oksidantrike matvarer. Tidligere studier har hovedsakelig vært rettet mot antioksidanttilskudd. I dag er en overbevist om at den unike blandingen av antioksidanter som fins i enkelte matvarer, er mye sunnere for organismen enn de som fins som kosttilskudd, f.eks. i tablettform.

 

 

 

La andre få vite om dette innlegget..