Lipidklinikkens leder advarer mot lavkarbofest.

Lipidklinikkens leder skeptisk til lavkarbo

Lipidklinikkens leder skeptisk til lavkarboRikshospitalets lipidklinikk er fremst i landet når det gjelder kolesterol og hjerte- og karsykdommer. Deres spesialister advarer kraftig mot lavkarbo!

Hjerte- og karsykdommer blir ofte konsekvensen av at en over tid har høyt kolesterolnivå i blodet. I følge en av landets fremste eksperter på området, Lipidklinikkens leder Leiv Ose, vil folk som spiser mye fett, risikere å få økt avleiring i hele blodkarsystemet, i hjertet og i leveren. Særlig betenkelig synes han lavkarbodiett er. Han kan vise til flere eksempler der pasienter som har gått på lavkarbodiett, har fått økt kolesterolnivået betydelig. Til bladet «Det nytter» (LHL) sier Lipidklinikkens leder: » Et eksempel kan være pasienten som økte kolesterolnivået fra 8 til 16 etter å ha gått på lavkarbo. Dermed nullet han samtidig ut effekten av medisinene sine, noe som er dramatisk for en hjertepasient.» Leiv Ose sier videre: «Hjertepasienter som følger lavkarbodiett og spiser mye fett, for eksempel rømme, fløte eller bacon, øker risikoen for å få blodpropp eller hjerteinfarkt!» 

Leiv Oses og Lipidklinikkens advarsler samsvarer godt med det som tidligere er omskrevet på johnsteffensen.no. Les f.eks. «Lavkarbo… Russisk rulett med helsen?» og «Kolesterol, det problematiske fettstoffet». (Klikk på lenkene)

 

La andre få vite om dette innlegget..