Flere erfaringer med hund på hotell

Med hund på hotell. Johnsteffensen. No

Slik kan det gjøres med hund på hotell (2)

Hund på hotell: Mange hoteller ønsker kjæledyr velkommen, og oppholdet går som regel knirkefritt!

Det var mange som responderte på min artikkel om hvordan vi (dvs. to voksne samt en shetland sheepdog) ble mottatt på Gulating hotel i Eivindvik i sommer, et overnattingssted som vi i uker i forveien hadde gjort avtale med, ikke minst fordi vi hadde med oss vår lille firbeinte venn, Kompis. Dessverre var det stor forskjell på det som sto omtalt på hotellets hjemmeside pluss svarbrevet vi fikk, til den elendige «mottakelsen» vi opplevde da vi noen uker senere ankom fjordhotellet. Vår opplevelse om hund på hotell har engasjert mange hundefolk. På Facebook har reaksjonene ikke latt vente på seg. Derfor kan det være greit å bringe videre noe av det som en del hundeeiere har erfart med andre overnattingssteder. Her følger fem av tilbakemeldingene:

Hund på hotell er ofte ikke noe problem. Foto - johnsteffensen. No«Har aldri fått en slik behandling på hotell før, og jeg reiser mye rundt på utstillinger og har med mere enn bare en liten hund.» 

«Overnatter mye på hotell med flere hunder. Har aldri opplevd maken til oppførsel. Jeg velger alltid Choice sine hoteller hvis det er mulig. De er desidert best når vi har med hunder. I utlandet er hundene velkommen på hoteller og restauranter. På restauranter kommer de gjerne først med vann til hundene.»

«Thon sine hoteller er alltid OK med hund, men også Scandic.»

«Har aldri opplevd noe lignende. Bodd på hotell mange ganger med hundene våre. En gang opplevde vi til og med at det lå et håndskrevet kort med «lykke til på hundestevne» i helgen.» 

…jammen godt at det finnes hyggeligere steder i Gulen når det gjelder overnatting med eller uten hund.»

Hund på hotell: «Kompis var både velkommen og uønsket»

Mange hoteller stiller seg altså positive til kjæledyr, og vi erfarte selv dette da vi dro videre fra Eivindvik og tok inn på Scandic Sunnfjord Hotel & Spa i Førde. Da ble vi i resepsjonen møtt av en særdeles hyggelig ansatt som også henvendte seg til hunden vår: «Og så har dere med dere en liten venn!» Ingen formaninger eller et vondt ord, bare vennlig, blid og imøtekommende. Det var som å komme til en annen planet. Da vi etter to overnattinger i Førde, ankom Rødseter Inn i Supphelledalen, fikk vi og hunden den samme hjertelige mottakelsen. Vertinnen syntes Kompis var kjempesøt og ønsket ham velkommen på forbilledlig vis.

Enkelte hoteller tar imidlertid ikke i mot hunder, mens andre enten ikke skriver noe om dette – eller sier at kjæledyr ikke er tillatt. Noen av de sistnevnte tar likevel i mot hunder dersom en kontakter overnattingsstedet i forkant. Hotel Ullensvang i Hardanger sier på en måte «ja» til hund, men den firbeinte blir nødt til å overnatte i bilen i garasjeanlegget med tilbud om tilsyn av nattevakten. En svært dårlig og helt uaktuell løsning. Vi har tidligere reist flere ganger til dette hotellet, men da hadde vi ikke hund. Etter at «Kompis» ble en del av familien, har Ullensvang hotel gått glipp av mange gjestedøgn fra vår side. Hardangerhotellet bør heller se til andre tilsvarende store hoteller som f.eks. Dr. Holms hotell på Geilo eller det store Norefjell Ski og Spa, som begge er velvilligheten selv når det gjelder å huse firbeinte. Heldigvis er det mange hoteller som med glede tar imot hundefolk. Og takk for det!

Hund på hotell: Slik kan det gjøres!

La andre få vite om dette innlegget..