Hund på hotell: «Kompis» var både velkommen og uønsket

Hund-pa-hotell-kompis-var-bade-velkommen-og-uonsket-www-johnsteffensen-no

Ikke alltid enkelt med hund på hotell

Hund på hotell: «Kompis» var både velkommen og uønsket

«Kjæledyr er tillatt på forespørsel. Dette kan imidlertid koste ekstra,» skrev Gulating hotel under emnet fasiliteter på Booking.com. Vi trodde dette var alvorlig ment, og at vår lille Shetland sheepdog var velkommen på fjordhotellet i Eivindvik. Da vi bestilte, spurte vi om det var greit at vi hadde med oss vår lille firbeinte venn. Dette fikk vi lov til, og vi var alle hjertelig velkommen, men det ville tilkomme ekstra kostnader ettersom «rommet måtte desinfiseres» etter oss, på grunn av hunden – og fordi Mattilsynet krevde så. «Desinfiseringsgebyret» på 250 kroner var greit nok, selv om vi stilte oss noe uforstående til selve ordbruken. Vi lurte på hvilken «desinfisering» som ble benyttet ut over vanlig renhold. Rommet skulle vise seg å være ganske lite og svært så minimalistisk innredet. Alt i hvitt og uten skap e.l. til å putte ting inn i. Så renholdet måtte være fort gjort enten en hadde hund med seg eller ikke.

Hund på hotell ingen enkel sak for hotellet i eivindvik. Foto: john steffensen
Hund på hotell ingen enkel sak for hotellet i eivindvik. Foto: john steffensen

Med hund på hotell: «Vi liker det ikke!»

250 kroner betalte vi gjerne, vi var glad for at Kompis skulle få sove innendørs han også. Dermed bestilte vi rom for en natt, det var det som var vårt behov. 

Men da vi ankom Gulating hotel fikk vi hakeslepp, for vedkommende som skriftlig hadde gitt uttrykk for at hunden var velkommen, ble med ett meget stram i masken da hun skjønte at det var vi som hadde hund med oss. Hennes første replikk lød: «Åh, det er dere som har hund. Vi liker det ikke!» Dermed hadde hun satt standarden for hvor velkommen vi egentlig var som gjester. Men det sluttet ikke med det. Snart fikk vi en tirade om hvordan vi skulle håndtere vovsen vår. Den fikk ikke gå fritt, den fikk ikke oppholde seg i lobbyen, ei heller i matsalen. Den måtte være i bånd og ikke være til sjenanse for noen av de andre gjestene. Som om dette var noen sak… Klart at hunden ikke får gå rundt i huset, vi har da full kontroll på vår lille firbeinte, og dessuten er det jo båndtvang, prøvde vi. Men hotellinnehaveren ga seg ikke. I sin videre «velkomsttale» la hun ut hvor mye ekstraarbeid hundeovernattingen påførte dem i og med at rommet måtte «desinfiseres» etterpå. «Ja», sa vi, «vi vet det; et gebyr på 250 kroner i henhold Deres og Mattilsynets krav». Hun hadde forresten ennå ikke sett vår lille «Kompis». Han befant seg fremdeles i sitt lille bur bak i bilen, og var lykkelig uvitende om hvor lite ønsket han egentlig var på dette hotellet som uker i forveien hadde gitt oss tillatelse til å ta med vår firbeinte venn. «Hunder er så mangt», fortsatte vertinnen, «vi sier nei til store hunder». «Jammen vår hund er forholdsvis liten og vil neppe være til sjenanse for noen», repliserte vi. «OK» sa hotellfruen, «da sier vi det, men vi liker det ikke!» Hun gjentok sin misnøye for andre gang, for liksom å presisere hvor lite velkommen vi egentlig var.

Det ble minimalt med søvn på oss den natten, men nå var det for sent å angre. Det er liksom ikke flust av hoteller i Eivindvik heller…

Flest selskapsleker for voksne: www. Johnsteffensen. NoMin kjære Åse var nå på nippet til å snu på hælen og velge et annet sted å bo, for maken til ugjestmild velkomst har vi aldri opplevd, verken før eller siden. I reklamen for hotellet skriver de selv på web’en: «Dette overnattingsstedet anbefales for deg som vil ha valuta for pengene. Andre gjester som har bodd her, mener de får mer igjen for pengene sammenlignet med andre overnattingssteder.» Det er mulig at noen har hevdet så, men her vil vi gjerne legge til at overnattingen på Gulating hotel ble den desidert dyreste på vår lille ferietur til Sogn og Fjordane, med eller uten «desinfisering». Som en ekstra bonus var vårt hotellrom i tillegg trolig det mest bråkete rommet de disponerte. Like over midnatt, etter ikke å ha hatt blund på øynene, lastet jeg ned en app på mobilen som umiddelbart målte støystyrken til 68 db – tilsvarende en normal samtale mellom mennesker. Det ble minimalt med søvn på oss den natten, men nå var det for sent å angre. Det er liksom ikke flust av hoteller i Eivindvik heller… Og trolig har du også gjettet hvorvidt vi senere i livet kommer til å vende tilbake til Gulating hotel… Dream on!

Hund på hotell: Slik kan det gjøres!

La andre få vite om dette innlegget..