Superenkel middag: Pasta risotto med erter og bacon

Pasta risotto med erter og bacon foto john steffensen

Pasta risotto med erter og bacon.

Enkel, rask og velsmakende middag

Foto: John Steffensen («Risen» på bildet er pastaen Risoni)

I følge TV-kokken Nigella Lawson er Pasta Risotto with Peas and Pancetta svært populær i Italia for tiden. Dette er en meget velsmakende middagsrett som er superenkel å lage. Etter 10-12 minutter er middagen klar. Det er bare en hake med oppskriften; den inneholder pastaen orzo eller risoni. Dette er to navn på samme produkt, men pastavarianten kan være litt vanskelig å få tak i. Enkelte innvandrerbutikker fører imidlertid orzo eller risoni, og når stadig flere får øynene opp for hvor god denne retten faktisk er, og hvor lett den er å lage, tror jeg at orzo/risoni blir å finne i flere matbutikker også. I hvert fall hvis mange etterspør pastaen. Skulle du ikke få tak i den rislignende pastaen, kan du muligens bruke en annen pastasort, i så fall  må bitene være små. Merk også at det ikke fins ris i denne risottoen. I så måte et litt misvisende navn. Men konsistensen + det at pastaen ser ut som ris, gjør at risotto-betegnelsen kan forsvares. 

Dette trengs til 2 (3) personer:

2 ss hvitløksolje (Garlic Oil)

300 g frosne erter

300 g baconterninger

250 g orzo eller risoni (pasta)

6,2 dl vann

Ca 30-40 g revet parmesan-ost (NB! Du kan like gjerne bruke vanlig revet ost.)

Salt

Smør

Slik går du frem:

♦ Kok opp vann for seg selv (gjerne i en vannkoker).

♦ Ha hvitløksolje i en stekepanne, en wokpanne eller jerngryte.

Ha i baconterningene. Disse stekes til de er blitt gylne og sprø.

Tilsett nå de frosne ertene. (Disse behøver ikke tines først.) Rør litt rundt til ertene har mistet sin «frozen look».

Hell i orzoen (eller risonien). Rør litt.

Ha deretter i kokende vann (fra vannkokeren e.l.). NB! Vannmengden skal alltid være det dobbelte av pastamengden.

Rør bittelitt mens du har i litt salt.

Skru ned varmen og la det putre (koke inn) til omtrent alt vann er blitt absorbert av pastaen.

Gi det hele glans ved å tilsette litt smør.

Til slutt har du i revet parmesan. Rør litt. Ferdig! 

PS! Ikke alle er like glad i parmesan, derfor kan du gjerne benytte vanlig revet ost i stedet. Litt mindre italiensk kan hende, men likevel meget velsmakende for oss nordboere

Hvert år underreguleres pensjonene
Klikk på bildet for å lese mer om dette.

 

 

 

 

La andre få vite om dette innlegget..