Johns hageråd

Celestial - verdens vakreste rose. Foto - john steffensen, www. Johnsteffensen. No

Johns hageråd

Hyggelig og positiv hagedyrking

Noen gode hageråd som bidrar til at du virkelig kan glede deg over hagearbeidet…

Legg hagedyrkingen på et fornuftig og overkommelig nivå, et nivå som ikke gir deg følelsen av aldri å være à jour. Ikke gap over for mye!

Husk at små hageproblemer er lettere å rette opp i enn store. Ikke utsett lukingen for lenge (start tidlig om våren), det er også smart å komme raskt i gang med beskjæring og plantevern.

God planlegging av hageaktiviteten vil oppleves mindre kjedelig i hverdagen. 

Glem ikke at du skal ta deg tid til å sitte stille og nyte hagen din også. Unngå at du bare fokuserer på alt som ikke er på stell, slik at mesteparten av hageaktiviteten går med til luking, beskjæring, fjerning av visne blader, jakt på ugress, snegler, lus etc. Du skal nyte hagen, ta deg tid til å stanse opp ved hver enkelt blomst, busk eller bed og betrakte underverkene. Sitt stille og nyt med god samvittighet!

I min hage har jeg blant annet denne skjønnheten: celestial, en av verdens vakreste roser. I et tv-program om dronningen av danmarks slottsparker, ble sjefsgartneren spurt om hvilken rose som var hans favoritt. Han svarte uten å nøle: celestial. Slik ser min celestial ut, og det blir helt feil om denne praktfulle blomsten blomstrer forgjeves, dvs. At ingen tar seg tid til å nyte den - og ikke minst kjenne dens vidunderlige duft. Foto: john steffensen, www. Johnsteffensen. No
I min hage har jeg blant annet denne skjønnheten: celestial, en av verdens vakreste roser. I et tv-program om dronningen av danmarks rosenhave ble sjefsgartneren spurt om hvilken av de mange hundre rosene i parken som var hans personlige favoritt. Han svarte uten å nøle: celestial. Slik ser for øvrig min celestial ut, og det blir helt feil om denne praktfulle blomsten blomstrer forgjeves, dvs. At ingen tar seg tid til å nyte den – og ikke minst kjenne dens vidunderlige duft. Celestial er dessverre ikke remonterende, det vil si at den blomstrer kun en gang i løpet av sommeren. Jeg vil komme tilbake til en bredere presentasjon av denne nydelige rosen. Foto: john steffensen, www. Johnsteffensen. No

Les mer om hagen akkurat nå; Johns hagekalender

La andre få vite om dette innlegget..