Leker til barnebesøk (7)

Leker til barnebesøk - del 7

Leker til barnebesøk (johnsteffensen. No)Barnebesøk

 

Enda flere oppvisningsleker til bruk i barnebesøk og i andre sammenhenger…

Ta deg tid til leke med barna enten de har noen på besøk – eller at hele familien er samlet. Om dere sløyfer TV’en, dataspillet eller Peppe’s; barna vil digge deg for at du gjør noe originalt; som det å leke gode, gammeldagse selskapsleker…

 

Del 7   Leker til barnebesøk

 

OPPVISNINGSLEK  NR 17    😀 

Leker til barnebesøk - del 7Hvem er dette?

Til denne leken trengs to deltakere. Aller først tar du opp en person fra ditt barnebesøk. Vedkommende får bind for øynene. Når førstemann ikke lenger kan se, hentes enda en deltaker frem fra forsamlingen. Det er viktig at ingen røper navnet til denne siste. Den som ble plukket ut sist, setter seg på en stol foran den «den blinde». Sistnevnte og leklederen står nå foran deltakeren på stolen.

«Den blinde» skal gjette hvem det er som sitter på stolen foran ham. Dette skal gjøres på en bestemt måte: Leklederen tar «den blindes» hånd og holder pekefingeren hans rett ut. Pekefingeren føres først over håret til den som sitter på stolen. Så føres fingeren videre til øreflippene, øynene, haken og munnen. For hver kroppsdel som berøres, sier leklederen at nå prøver vi først med håret… så ørene… så øynene… osv. Helt til slutt kommer de til NESEN. Når denne står for tur, sier lekleder: «Du vet visst ikke hvem dette kan være, så nå skal vi forsøke med NESEN!»

Leklederen tar da en halv appelsin (som han hele tiden har holdt gjemt) og stikker «den blindes» pekefinger halvt inn i «appelsinkjøttet»… Reaksjonen pleier alltid å bli den samme; «den blinde» skvetter til og kommer gjerne med et kraftig hyl i tillegg. «Den blinde» har jo fremdeles en forestilling om at den halve appelsinen var nesen til den han skulle gjette hvem var… 

 

OPPVISNINGSLEK NR 18    😀 

Aviskrøll

Fire gutter og jenter kan delta i denne leken. De står ved siden av hverandre, og i hver sin utstrakte arm holder de en avisside. Når leklederen gir startsignal, skal de fire deltakerne begynne å krølle sammen hver sin avisside. Men de får bare bruke en hånd – og den skal hele tiden være utstrakt! Deltakerne får ikke lov til å krølle avissiden sammen inntil kroppen sin. Den andre hånden skal holdes på ryggen! Den som først har klart å krølle sammen sin avisside slik at alt papiret befinner seg inne i hånden, har vunnet! 

 

OPPVISNINGSLEK NR 19    😀 

Flaskeløp

Denne leken kan gjøres om og om igjen, gjerne til alle som har lyst, har fått prøve seg. Du henter frem tre eller fire av gangen – avhengig av hvor stor golvplass dere har til rådighet. Deltakerne får hver sin tomflaske. Oppgaven er at de skal skyve sin flaske tvers gjennom rommet (stuen) ved bare å dytte til den med foten. Hvis flasken velter, må de begynne forfra igjen.  (Det er alltid greit å teste ut lekene på forhånd. Dersom friksjonen mot golvet er stor, slik at flaskene velter i et sett, kan det være lurt å ha litt vann i bunnen av flaskene + tett skrukork…)

Dersom leken går over flere runder (dvs. mange som vil prøve seg), kan vinneren av hver runde møtes til finale til slutt.

Leker til barnebesøk fins på www.johnsteffensen.no

For andre leker: Klikk på knappene nedenfor:

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/11/leker-til-barnebesok-1/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 1[/button]

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/11/leker-til-barnebesok-2/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 2[/button]

 

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/11/leker-til-barnebesok-3/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 3[/button]

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/11/leker-til-barnebesok-4/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 4[/button]

 

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/12/leker-til-barnebesok-5/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 5[/button]

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/12/leker-til-barnebesok-6/» color=»royalblue»] Oppvisning – Del 6[/button]

 

 

Nesten hver fredag; nye leker til barnebesøk.  

 

La andre få vite om dette innlegget..