Skjerp dokkar!

Ikke noe hyggelig å se at drosjesjåfører krangler på holdeplassene. Når krybben er tom, bites hestene...

Skjerp dokkar!

Dette blir for dumt…

Når krybben er tom, bites hestene, lyder ordtaket. Og kanskje passer dette ekstra godt for dagens taxisjåfører, for disse synes å ha for lite å gjøre, i hvert fall hvis antall ledige drosjer på holdeplassene gir en indikasjon på tingenes tilstand. Ta det såkalte «Dekket» på Haukeland sykehus. Dette er hovedinngangen og hovedinnkjørselen til «Sentralblokka» på sykehuset. Det er her de fleste besøkende ankommer, og det er her drosjene står oppstilt. I de siste månedene i betydelig større antall enn før. Tidvis hersker det litt kaos på «Dekket», og det blir ikke bedre av at klimaet mellom drosjesjåførene synes å tilspisse seg.

I går var jeg vitne til ikke mindre enn tre(!) ulike og heftige krangler mellom drosjesjåførene på «Dekket». Felles for uoverensstemmelsene var at sjåførene kranglet på tvers av selskapene. Mest agressiv var en representant for Bergen Taxi som høylydt kranglet med en kollega fra Norgestaxi. Diskusjonen syntes å gjelde hvem som hadde rett til å plassere bilen sin på de ulike plassene. Krangelen ble etter hvert ganske heftig, og det var tydelig at det fantes betydelig frustrasjon og irritasjon som ulmet under overflaten. Den første krangelen mellom sjåføren fra Bergen Taxi, han som startet det hele, og en sjåfør fra Norgestaxi, ble etter hvert ganske høylydt og ubehagelig. Det ble ikke bedre av at akustikken på det overbygde parkeringsdekket ga økt volum til stemmene, og dermed ble også dialogen påtrengende for omgivelsene, enten man ønsket å høre hva som ble sagt, eller en prøvde å la det være.

Les også: Hva feiler det Bergen Taxi?

Selv er jeg oppgitt over at voksne mennesker kan holde på slik i sin alminnelighet – og ikke minst i det offentlige rom. Den heftige krangelen mellom de to sjåførene forplantet seg til andre som også kom på banen med sine frustrasjoner. Dermed ble det etter hvert lite trivelig å oppholde seg på «Dekket» for den som ventet på egen transport.

Jeg har forstått at det i dag fins betydelig færre kjøreoppdrag for drosjesjåførene generelt, og at ventetiden på holdeplassene kan strekke seg over flere timer uten at det er noen som etterspør deres tjenester. Oppsigelsene i oljeindustrien og ledigheten i bedrifter som sørver denne, er en av hovedgrunnene til at drosjesjåførene har lite å gjøre. Dessuten mener enkelte at det er for mange drosjer i Bergen, og at det derfor blir lenger mellom kjøreoppdragene.

Det sies at lediggang er roten til alt ondt. Jeg vet ikke om dette gjelder for drosjesjåfører, men det er tydelig at noen har for lite å gjøre – og for lite å kjøre… Men kjære drosjesjåfører i Bergen; Skjerp dokkar!

 

La andre få vite om dette innlegget..