Neslevann er super gjødsel

Brennesler. Foto nurfe pixabay

Neslevann

Slik lager du verdens beste gjødsel; neslevann.

Hage som i naturen. Www. Johnsteffensen. No. Foto kazuend unsplash e1644430133222Brennesle kan brukes til mye, blant annet er neslevann utmerket gjødsel. Og best av alt; det er gratis! Prisene på kunstgjødsel er i dag nesten hinsides, men bruker du neslevann, kommer du uhyre rimelig fra plantenæringen. Ta på deg hansker, finn en vaskebøtte med lokk og plukk brennesler. Husk at det eneste stedet neslen ikke brenner, er bladenes underside. Skal du plukke uten hansker (anbefales ikke), må du gripe hvert blad fra undersiden og presse bladenes oppside mot hverandre.

Men nok om det. Slik lager du verdens beste gjødsel, en gjødsel som plantene kvitterer for med kraftig vekst og masse fargerike blomster.

Plukk brennesler (blad og stilk) i en bøtte. Når denne er nesten full, fyller du bøtten med vann. Husk å ha lokk på bøtten, det kommer etter hvert til å lukte pyton, men det skjer ikke før etter en ukes tid. Sett bøtten i skyggen. Hver 2. eller 3. dag tar du av lokket og rører rundt.  Etter 2 uker er blandingen klar. Sil væsken over i flasker med skrukork eller i en kanne med lokk. Planterestene kan du enten ha i komposten eller legge på jorden rundt planter som trenger litt ekstra. 

Husk at du må tynne ut neslevannet før du bruker det i hagen! Det som skal benyttes til vekstene, tynnes slik: 1 del neslevann til 9 deler vann. Det er dette fortynnede neslevannet som fungerer bedre enn noen annen gjødsel, og denne oppløsningen kan du bruke hver gang du vanner plantene dine. Dessuten er gjødselen et 100% naturprodukt. Kan det bli bedre…? 

Det er de første bladene til brenneslen som er de mest næringsrike, dvs. de første 10 – 15 cm, men nesle kan fint høstes gjennom hele sesongen.

Foto: Nurfe (Pixabay)

La andre få vite om dette innlegget..