Selskapsleker for voksne (19) – To små raske

To små raske selskapsleker. Johnsteffensen. No - foto: pexels (pixabay)

Selskapsleker for voksne

To morsomme leker uten mye forberedelse

Leker til festen – selskapsleker 19

Når den som er med på leken, får smake steken.  

Lek A: Mime

Du trenger to eller tre deltakere til denne mime-leken. En fordel er det om deltakerne ikke tar seg selv høytidelig – og om de er av det livlige slaget… Deltakerne må forlate rommet mens leklederen forteller publikum hva som skal skje. Det er viktig at leklederen ikke forteller alt til dem som ser på, lederen skal holde noe tett for brystet. Det som publikum IKKE får vite, er det «oppdraget» som leklederen etter litt skal hviske i øret på de som skal til pers. Publikum får vite følgende: «Dere skal snart dere få se en mime utført av …….. (deltakerens navn). Denne stolen (en stol som befinner seg godt synlig for alle tilstedeværende) er «vetlerommet»/»utedassen»/toalettet. Om litt skal første deltaker utføre en pantomime her inne, og alt som han/hun gjør på denne stolen, er slik som han/hun holder på inne på toalettet når døren er blitt behørig lukket og låst. Slik arter med andre ord et toalettbesøk seg for vedkommende.»

Leklederen sier ikke noe mer til publikum, som nå vet hva som skal foregå. Lederen henter så første deltaker. På veien inn stanser de to opp et øyeblikk, og leklederen hvisker i øret på han/hun som skal inn på «stolen»: «Inne på scenen står en stol. Den forestiller en svær motorsykkel på minst 1200 kubikk. Den er din, og den skal du starte. Bruk gjerne foten når du prøver å starte opp. Men motorsykkelen er uhyre treg å få start på, så du må gjøre en rekke forsøk. Til sist suser du stolt av gårde (på stolen) på en svingete og humpete landevei. Du får ikke snakke, men du kan gjerne lage lyder. Publikum skal gjette på hva det er du holder på med.» 

Med denne instruksen skrider så deltakeren til verket, vel vitende om at det er en stor, tung og treg motorsykkel som skal startes. Dette vet imidlertid ikke publikum. De har fått en helt annen orientering….

La deltakeren holde på litt, oppmuntre ham gjerne underveis, men la ham/henne holde det gående en stund. Gi dere mens leken er god. Det kan være 30 sekunder eller to minutter alt ettersom. Når deltakeren gir opp, fordi han/hun ikke skjønner hva som er feil – eller hva som er så morsomt, hvisker du til ham hva publikum fikk vite, og hva DE trodde han holdt på med.

Så er det neste deltaker… På samme måte. Om du ønsker å variere mimen, kan du gi ham/henne et annet «oppdrag», for eksempel at stolen på scenen er en brygge der det skal fiskes. Men slik aktivitet tar tid, for fisken er lat og sein. Men etter en stund biter en skikkelig sværing på kroken, og den blir skrekkelig vanskelig å dra inn….»  osv. osv.

Lek B: På date

Til denne leken trenger du to brukte fyrstikker, den ene litt kortere enn den andre. Du trenger en til tre deltakere, alt ettersom, men ingen av dem får høre det som du forteller publikum før leken starter. Altså: Inn i et annet rom med deltakerne, et sted der de ikke kan lytte ved dørene…

Fortell, når deltakerne har forlatt rommet, at nå skal publikum få oppleve hvordan (navnet på deltakeren) «oppfører seg på date. Absolutt alt som sies og gjøres, er slik som han/hun gjør eller gjorde, da han/hun første gang hadde sin venn eller venninne på tomannshånd. Det kan være vanskelig å finne ord i en slik setting, særlig hvis man er litt sjenert eller flau… Så mine damer og herrer, dere skal nå få oppleve denne deltakerens aller første stevnemøte.»

Så forlater lekleder publikum et lite øyeblikk. Førstemann skal i aksjon, og han/hun føres inn på scenen. I den ene hånden holder leklederen de to fyrstikkene. Disse holdes med den brente siden opp, og leklederen holder dem meget hardt mellom tommel og pekefinger. Stikkene holdes ved siden av hverandre, med ca 1 cm mellomrom. De stikker bare så vidt opp mellom de to fingrene (noen få millimeter) og de er like høye. Lekleder må sørge for å klemme godt til om fyrstikkene når deltakeren skal forsøke å fiske opp den lengste. Dette er nesten umulig å gjøre, for han/hun får ikke tak i stikkene siden disse holdes svært fast av leklederen.

På vei inn har leklederen fortalt deltakeren at han/hun om litt – foran publikum – skal få se to fyrstikker som han holder i hånden. En av stikkene er lenger enn den andre. Det er dette deltakeren skal finne ut av, og han skal dra den valgte fyrstikken opp med fingrene sine.

Inne på scenen sier lekleder ingen ting, for alt som der sies – og gjøres – handler jo om deltakerens første «date». Etter hvert som deltakeren ikke klarer å få fatt på stikkene, fordi leklederen tviholder på dem, faller det en og annen kommentar fra deltakeren. Publikum vet at ALT som sies, er slik som han/hun ordlegger seg når han/hun er alene med kjæresten første gang. Det blir fort en del morsomheter, særlig hvis deltakerne er snakkesalige…

Også her gjelder det å gi seg mens leken er god. På det tidspunktet slipper lederen ørlite grann taket om fyrstikkene, slik at deltakeren får frigjort den stikken som han/hun mener er lenger enn den andre. Så er det å hente en ny deltaker, men først minne publikum om at alt det som sies og gjøres er slik som denne personen oppfører seg når han/hun sjekker opp en mann/dame. Deltakeren som nettopp var i aksjon, får  i mellomtiden vite hva som var så morsomt, av en publikummer i salen (gjerne en som lekleder på forhånd har gjort avtale med). 

Neste selskapslek: Stavmikseren + To gode vitser

Alle selskapsleker for voksne

Selskapsleker for voksne fins på www.johnsteffensen.no

Barneleker. Klikk her.

© www.johnsteffensen.no – Foto øverst: Pexels (Pixabay)

 

La andre få vite om dette innlegget..