Selskapsleker for voksne (22) – Skjeen / Reisen til Afrika

Du finner svært mange selskapsleker for voksne og andre leker på www. Johnsteffensen. No det er rimelig å anta at ingen andre nettsteder har et tilsvarende oppkomme av selskapsleker.

Selskapsleker for voksne

Denne festleken passer for flere aldersgrupper, en morsom lek i bryllup eller annet festlig lag. 

Leker til festen – selskapsleker 22

Skjeen (eller Reisen til Afrika)

Selskapsleker for voksneLeklederen skal lese en fortelling mens ni deltakere står i sirkel og lytter til. Åtte skjeer ligger midt mellom dem på golvet. Hver gang lekleder sier ordet «skje», «skjeen» eller «skjeene» skal deltakerne umiddelbart plukke opp hver sin skje. Det er imidlertid en skje for lite hver gang. Den deltakeren som ikke klarer å få tak i en skje, går ut. Det kan være en idé at deltakerne er av samme kjønn, f.eks. ni damer. Leklederens fortelling rommer enkelte narreord som til forveksling kan ligne på «skje», og derfor skal lederen fremsi disse narreordene nølende/ettertenksomt/langsomt slik at nervøsiteten får bre seg blant deltakerne. Disse tror at løsningsordet er like om hjørnet, og dermed kaster noen seg ned i vill kamp etter en skje, bare for å oppdage at det var et annet ord som ble sagt, f.eks. sje…f eller skje…lett, osv.

Her følger historien – tilpass hovedpersonenes navn etter behov. For eksempel hvis en er i bryllup, kan det være brudeparets fedre…

Skjeen (Reisen til Afrika)
(9 deltakere / 8 skjeer)

Mange reisebrev fra madeira. På www. Johnsteffensen. NoJa, det var altså den gang Roger og Karstein (velg evt. andre navn) skulle på safari til Sahara. De brukte lang tid på forberedelsene til en så… sjelden… foreteelse, og de pakket med seg alt de kunne komme til å trenge. Kart og kompass kom først i sekken, og Karstein måtte ha med seg kikkert for å titte på stjernene.

Så slengte de resten hulter til bulter, men øverst la de kniv, gaffel og… lommetørkle .. Så var sekken ferdig pakket, og begge hadde et forferdelig strev med å få snørt den igjen. Plutselig kom de på at de hadde glemt en… sjenever … , og etter å ha funnet denne, var de klare til å dra – og skjeen tok de på baklommen.

De padlet oppover bekken, men da de kom til ……. (for eksempel et sted i distriktet der bryllupet/festen holdes) brakk begge padleårene. Da var det godt å ha … sheriff-skjorten …som kunne brukes til seil. Sola skinte, og de hadde fine dager. Roger var glad for at kuene ikke kunne fly da de samlet opp måkeskit med skje.

Omsider kom de til Afrikas kyst. De drog kanoen på land og fortsatte videre til fots med stor oppakning. Roger syntes det ble tungt og ville kaste… sjetongene…, men Karstein frarådet dette. Så de svettet videre…. skjegget lot de gro, og de ble riktig tøffe.

Men… etter noen dager fikk begge høysnue, og de måtte finne fram hostesaft som de hadde tatt med. Den tok de med… andakt. Den hjalp godt, og snart kom de til en oase der… skjeløyde sjiraffer… spiste av trærne med skje.

«Her slår vi leir», sa Karstein opprømt og slengte fra seg sekken i sanden så skjeen skvatt ut av lomma. Om natten hadde de vanskelig for å sove for… sjakalene … hylte så forskrekkelig rundt teltet. 

Etter en søvnløs natt vandret de videre. De ble snart lei av å gå, men heldigvis kom de over en… skjelettaktig… fyr som solgte kameler. Han fikk lurt på dem et gammelt øk av en kamel, og så humpet de videre på hver sin pukkel.

Men fort gikk det ikke, og de tenkte med lengsel på sine kjøretøyer hjemme. Etter en stund kom de til en skraphandler som solgte mye rart, som rustne spiker, historiebøker, skinntøfler og et stort antall… skjemaer… men det eneste de fant av interesse, var en gammel sammenleggbar påhengsmotor som de monterte bakpå kamelen. Og nå gikk det unna så sanden føk og tennene skrangla – ja skjeene og.

Plutselig bråstoppet kamelen. En flokk rasende kannibaler sperret veien, men Karstein overrumplet dem fullstendig. Han tok en… generell… stemmeprøve – og dannet et blandakor av de fremmøtte, som han dirigerte med en ….sjefete …mine…og skje.

Men da kannibalene hadde kommet seg etter sjokket, tok de Karstein og Roger til fange. Snart lå de i hver sin gryte. «Huffameg!» tenkte Roger, «… og jeg som har glemt å sende julekort…!»

Men det viste seg at det fantes en del vegetarianere blant kannibalene, og… skjebnen… ville at disse kun spiste buskmenn. Resten av kannibalene fant ingen skje.

Men her er det noe som ikke stemmer: Det er to deltakere igjen – men bare en skje!  😆 

Neste selskapslek: «Ser du den?»

Alle selskapsleker for voksne

Fra serien Selskapsleker for voksne på www.johnsteffensen.no

La andre få vite om dette innlegget..