«Alene» – En av mine fineste sanger…

Kors og bibel mh9004003001

Nr 08 alene1«Alene» (Splendour Regal)

«Alene» er hentet fra musicalen «Sangen om Via Dolorosa». Richard Mure Exelby er mannen bak den engelske oversettelsen, og det er han som har lagt ut hele musicalen på YouTube («Ballad of the Via Dolorosa»). Det var Ungdomskoret Sanctus (Åsane) som satte opp stykket i to ulike versjoner på syttitallet. Senere er musicalen blitt fremført av andre kor og grupper, og den er blitt fremført i flere land. Det fins også en utgave i nynorsk språkdrakt. Asbjørn Devik har laget korarrangementene, Sanctus-orkesteret kompet. Tekst og melodi: John Steffensen

«Splendour Regal» eller «Alene» som den heter i originalutgaven, blir sunget av Ingunn Vangen. Fløytist er Arne Geir Skagen. Richard M Exelby overvar en av de første «Sangen om Via Dolorosa»-fremførelsene og fikk straks for seg at denne måtte nå ut til et større publikum. Han arbeidet med den engelske oversettelsen i ca ett år. Senere har han gjort en formidabel innsats med å legge hele musikalen (med stillbildevideo + den engelske teksten) ut på YouTube. 

Aktiver YouTube-firkanten nedenfor hvis du vil høre Sanctus`versjon av «Alene!

Til ettertanke... Hver søndag på www. Johnsteffensen. No
Alle «til ettertanke» – klikk på ikonet

 

La andre få vite om dette innlegget..

5 Comments on “«Alene» – En av mine fineste sanger…”

  1. Jeg husker denne, en fantastisk flott sang. Det er artig å vite at man en gang for lenge siden var med i Sanctus og sang musicalen Via Dolorosa.:-) Det var tider det, fikk nesten lyst til å begynne å synge igjen 🙂

    1. Takk for det! Hyggelig at sangen vekker gode minner også hos deg! Godt å høre at sangen også har betydd – og betyr – mye for deg! Tusen takk for hyggelig hilsen!

      1. Apropos musicalen «Ballad of the Via Dolorosa» som Richard M Exelby har lagt ut på YouTube: Av en eller annen grunn (vi vet ikke hvorfor) kommer halvparten av disse musical-visningene fra INDIA! Ja, du leste riktig: India!

Comments are closed.