Tillit og tro

Blessed assurance. Foto agnessatslalalaev0 pixabay

Bibelord

«Herren er min hyrde, jeg mangler ikke noe

(Salmene 23, 2)

Tilfeldigheter gjorde at jeg i oppveksten kom i kontakt med to kristne foreninger. Den første var Salem i Bergen der jeg et par år var med i Yngres. Det var fint å være sammen med jevnaldrende i et trygt og inkluderende miljø. Særlig godt likte jeg å snekre ting i tre på foreningens loft i Rosenbergsgaten, kreative stunder som gjerne ble avrundet med en andaktssamling i et annet og større rom.

Etter dette ble det mange fine år i Ynglingeforeningen i Bergen. Her var jeg meget aktiv i alle tenårene, pluss litt til. Minnene er mange fra lokalene på Nedre Korkirkeallmenning, stort sett gode minner som har brent seg fast på netthinnen. Først YA deretter Ten Sing der jeg var med like fra planleggingsstadiet. En slik ungdomstid, godt ivaretatt av dyktige, bevisste og omsorgsfulle voksne, ga en trygg base i en tid der en tenåring skulle finne seg selv. Jeg var heldig som fikk oppleve disse årene!

En av sangene som ofte ble sunget både i Salem og i Ynglingeforeningen var «Salige visshet: Jesus er min! Han er min hyrde, kaller meg sin.» Originalteksten ble skrevet at den amerikanske lyrikeren Fanny Jane Crosby (1820-1915). Til tross for at Fanny var blind fra hun var liten, skrev hun mer enn 8 000 salmetekster. Da hun levde, var hun en av USAs mest kjente kvinner. «Blessed Assurance, Jesus is mine!» ble hennes mest kjente tekst, og den synges fremdeles av millioner av kristne verden over.  Melodien ble skrevet av hennes venninne, komponisten Phoebe Palmer Knapp (1839-1908).

Sangen fulgte meg videre i livet, bl.a. de 12 årene jeg var ansvarlig leder for Ungdomskoret Sanctus i Åsane. Da ble «Salige visshet» mye brukt på ungdomsgudstjenester, gospelkvelder, leirer og interne sammenkomster. Den fenomenale lovsangen kan du lytte til nedenfor der også den norske utgaven er med.  (JS)

Ta vare på Guds ord!

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Foto øverst:  agnessatalalaev0 (Pixabay)

Blessed Assurance på norsk: Salige visshet

Salige visshet, Jesus er min
Han er min hyrde kaller meg sin
Salige visshet dypt i min sjel
Jesus har kjøpt meg Allting er vel

Han er min glede han er min sang
Ham vil jeg prise livsdagen lang
Han skal jeg evig love hos Gud
Han er min brudgom jeg er Hans brud


Allting jeg ga ham allting jeg vant
Evighetsdagen herlig opprant
Himlen er åpen engler fra Gud
Bringer til jorden kjærlighetsbud
Han er min glede han er min sang
Ham vil jeg prise livsdagen lang
Han skal jeg evig love hos Gud
Han er min brudgom jeg er Hans brud


Nå kan jeg hvile sjelen har ro
Jeg hos min Jesus alltid vil bo
Hjertet er renset så har han talt
Selv er jeg intet Jesus er alt
Han er min glede han er min sang
Ham vil jeg prise livsdagen lang
Han skal jeg evig love hos Gud
Han er min brudgom jeg er Hans brud

 

La andre få vite om dette innlegget..