Full fart med Kompis

Kompis - eller tunmark's hesa er - er en ordentlig gladgutt. Alt er full fart med valpen vår. Nå er han også på full fart rtil å bli stuerein.

Hundeliv             

Valpe-rapport    

Kompis med store fremskritt

Kompis 80 dager gammel

Kompis er 80 dager gammel og i ferd med å bli stueren. Kryss i taket!

Kompis har de to siste dagene benyttet det tidligere omtalte valpetoalettet flittig. Eller så har han gjort fra seg i valpegården utendørs. Det er nesten ikke til å fatte… Vi er på rett vei med vår Shetland Sheepdog valp. Hipp hurra!

Nå skal jeg selvsagt være varsom med å lovprise valpetoalettet «Puppy Trainer» inn i himmelen, for det er ikke gitt at villstyringen på egen hånd finner ut at det er nettopp der han skal gjøre fra seg. Det trengs tett oppfølging i dagevis dersom en skal lykkes med et slikt regime. Men det kjekke med valpetoalettet er at det kan brukes mange ganger – fordi matten han tisser på, absorberer fukt og lukt meget bra.

Valpen kan bruke toalettet om og om igjen før matten må byttes ut. Noen ganger hender det at Kompis tar saken i egne hender, som om han demonstrerer at nå er det på tide å skifte matte – eller pads som det heter på godt norsk. Da tar han kort og brutalt «innmaten» med seg, river den ut av holderen og stormer bort til sengen sin med gørret. Der ligger han og tygger på det gjennomvåte cellestoffet som om det var en delikatesse. Hver sin lyst!

Kompis er i hvert fall strålende fornøyd, for nå vet han at det kommer en ny og knusktørr matte. På høy tid, tenker han sikkert…

Kompis har også vist at han kan holde seg lenge. Om natten er han tørr, og han klarer gradvis å strekke døgnet lenger for hver natt som går. Nå slipper vi å lufte ham kl. 04.00. Nå holder han seg til rundt kl. 06.00. Bra prestert egentlig…

Han ligger i bur på soverommet vårt, og der har han det riktig bra. Hver kveld hopper han glad og fornøyd inn i buret og gjør seg klar til å sove. Helt til naturen krever sitt. Ett er sikkert; Kompis skiter eller tisser aldri i eget reir. Nei, han vil ut – ut i den mikroskopiske valpegården – eller på valpetoalettet. Og så er det på an igjen, dvs. sove noen minutter eller timer til. Alt etter humøret. På hunden altså… 🙂

Det virker som om den dyrekjøpte sprayen som skulle benyttes sammen med valpetoalettet, en knøttliten spray til hele 129 kroner, har absolutt null effekt. Valpen tiltrekkes defintivt ikke av denne spraydunsten, noe som i følge ekspeditøren skulle gjøre susen, ha en bortimot uimotståelig effekt. Men nei da… Kompis estimerer dunsten overhodet ikke.

Derimot har han sansen for god parfyme, i særdeleshet Åse sine dufter (men også herredufter er akseptable…). Dessuten digger han Åses saueskinnstøfler, der Kompis borrer nesen sin langt inn og helt frem i tåspissen. Der blir han værende lenge…. Han elsker tydeligvis kroppslukten…. For å si det på en litt pen måte….

Serien hundeliv fortsettes her.

ORDJAKTEN 1 Delordsvar: Niccolo Paganini

[button link=»https://johnsteffensen.no/2013/05/er-det-dette-som-er-speed/» color=»coffee»] Mer om valpen «Kompis»[/button]

 

La andre få vite om dette innlegget..