Korona iblant oss

Korona iblant oss. Foto alexandra koch pixabay

Fremdeles er korona iblant oss.

J designet av mr1313Jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd, dersom jeg ikke var blitt vaksinert mot covid-19 fire ganger. Likevel fikk jeg korona for 8 måneder siden, og før helgen var det på an igjen, smittet for andre gang. I desember ble jeg trolig smittet på et julebord, mens det denne gangen var et barnebarn som var kilden. Begge gangene merket jeg koronaen godt. Da jeg heldigvis hadde vaksinert meg, var jeg aldri døden nær. Når man har sykdommen i kroppen, merker man at dette er heftigere enn vanlig influensa. Forstår godt at personer med skrantende helse har store problemer med viruset. Mitt immunforsvar fungerte fint, selv om jeg merket sårheten i halsen spesielt godt, en sårhet man husker.

Nå er koronaen iblant oss igjen, og slik kommer det til å fortsette. Til høsten får vi tilbud om både influensa- og koronavaksine. Enn så lenge som to separate sprøyter som heldigvis kan tas samtidig. Det jobbes med en miks av begge vaksiner i en og samme sprøyte, men så langt har man ikke kommet ennå.

Blir man koronasyk, skal man fremdeles ta hensyn til dette. Man skal ikke utsette andre for smitte, i hvert fall ikke de som er syke og eller har høyere risiko for å utvikle alvorlig sykdom. Korona oppstår i stadig flere utgaver, og den varianten som rammet meg for noen dager siden, opplevdes litt mildere enn den for åtte måneder siden. Men bare litt, kanskje fordi kroppen kjente igjen rakkaren, eller kan hende var denne mutasjonen litt mindre potent enn den som rammet meg i desember.

Når det gjelder smittefaren; husk at du kan smitte andre 1-2 dager før symptomene dukker opp, og 2-3 dager etter at du merker sykdommen. Det er også mulig å smitte andre i et par dager etter at det verste er over, men da skal det nok mer til for å kunne smitte noen.

Du vil trolig like å lese «Lei»

Foto: Alexandra Koch (Pixabay)

La andre få vite om dette innlegget..