35 år siden «Robåtrock» kom på 2. plass i Melodi Grand Prix

Rune larsen 1307068 9 13304590801881

11 "robåt rock". Andreplass i den norske grand prix-finalen 1977Robåtrock

Eurovision Song Contest-finalen nærmer seg. Lørdag 26. mai braker det løs i Baku. 

Som en kuriositet kan nevnes at også jeg har en Grand Prix-historie. I 1977 sang Rune Larsen melodien min; «Robåtrock»,  i den norske Grand Prix-finalen. Det gikk ganske bra. Anita Skorgan vant riktignok fortjent med låten «Casanova», men på plassen bak kom «Robåtrock», som er denne månedens låt.

Også i 1977 måtte en kvalifisere seg for å nå den store finalen. «Robåtrock» vant i Bergen og representerte dermed Vestlandet under finalen. Det er artig å se igjen dette opptaket etter så lang tid. For et par måneder siden så jeg det for første gang på 35 år!

Grand Prix-finalen gikk nesten direkte på TV. Den var ferdig produsert et par timer før programmet gikk på luften. Og det var stor stas! Konkurransen om å komme til finalen var enorm. Svært mange låtskrivere håpet at nettopp deres sang ville passere nåløyet.

«Robåtrock» skulle egentlig fremføres av Helge Nilsen, men han måtte melde pass i tolvte time. Så ble det kompanjongen, Rune Larsen, som fremførte sangen i Oslo. Vi ble altså nummer to, noe vi var meget godt fornøyd med 🙂

Sang 11: «Robåtrock» Melodi: John Steffensen  /  Tekst: Øyvind Pedersen  

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/04/paskebudskapet-i-ord-og-toner/» color=»red» target=»blank»] Forrige sang: 10 Musikalen «Sangen om Via Dolorosa»[/button]

La andre få vite om dette innlegget..